Újabb üzemcsarnok felújítását kezdi el a Barben Kft.

 

 

Tiszakeszin 2003-ban teljesen felszámolták azt a nagy múltú,minõségi cipõket gyártó cipõüzemet, melya külföldön is jól ismert Tisza cipõket gyártotta korábban. A gyár területe a rajtalevõ épületekkel együtt olasz tulajdonba, majd önkormányzati tulajdonba került és amortizálódni kezdett.
2009 májusában a szintén cipõgyártásra szakosodott, Mezõcsáton már mûködõ Barben Kft. egy ilyen, helyenként romos, több épületbõl álló ingatlanrészt vásárolt meg, melynek felújítását tervezi, hogy ezzel újabb üzemcsarnokot létesíthessen és bõvíteni tudjon mind a termelésen, mind pedig a dolgozói létszámon.

 
 
 

A projekt megvalósításának kezdete 2009. szeptember 1. A tervezett befejezési dátum 2010. május 31.
A beruházás célja az üzemcsarnok használhatóságának megteremtése, melyhez a következõ munkálatok elvégzése szükséges: teljes tetõ csere, csatornázás, épületszigetelés, színezés, nyílászárók cseréje, elektromos bekötés, víz és fûtés szerelvények bevezetése, belsõ aljzat burkolása, tûzvédelmi biztonsági rendszer kiépítése, útburkolat és kerítés elkészítése.
A társaság nagy hangsúlyt fektet a fenntarthatóság, a környezetvédelem és az energiatakarékosság kérdésére, ezért a fejlesztés során napkollektoros fûtési rendszer kiépítésére is sor kerül, valamint az esélyegyenlõség növelése érdekében akadálymentesítés is történik.
A beruházás teljes nettó költsége 128.639.871 Ft. Ennek az összegnek az 50%-át a társaság önerõbõl fedezi, a fennmaradó részt, vagyis  64.319.936 Ft-ot uniós pályázati forrásból az Észak-magyarországi Operatív Program telephely fejlesztésre kiírt pályázatán elnyert támogatásból fedezi a Barben Kft.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!