2010-ben is Helyi Érték Díjas az Eleven Televízió
Írta: Eleven Televízió   
2010. június 07. hétfő, 03:00
2009 után 2010-ben ismét a helyi televíziók legrangosabb elismerését kapta meg az Eleven Televízió. A Helyi Érték Díj pályázaton - egyedüliként - különdíjat érdemelt ki a bükkaljai térségi televízió a Dél-Bükköt bemutató természetfilm-sorozat 2.részével, így az Országos Természetfilm-fesztivál kategória  fõdíja után újabb díjat nyert el a sorozat.
A díj átadásakor, az indoklásában elmondták, az Eleven Televíziónak adott díjjal azt szeretnék a helyi televíziók figyelmébe ajánlani, érezzék kötelességüknek, hogy saját természeti környezetüket magas szinten mutassák be.
A zsûri emellett azért is adományozta a különdíjat, mert több értékes produkciót is beküldött a televízió a megmérettetésre.

Hirdetés_______________________________________________________________________





A beérkezett pályamûveket neves zsûri értékelte, amelynek tagjai között közismert és elismert televíziós személyiségek ültek: az idén Horvát János (többek között az Ablak és a Hét címû mûsor mûsorvezetõje volt a Magyar Televízióban), Pálffy  István (többek között a Magyar Televízió Híradóját illetve a TV2 Tények címû hírmûsorát vezetette) és Márföldi István, a Nyíregyházi Fõiskola tanára döntött a Helyi Érték Díjjal jutalmazott produkciókról, melyet a Sopronban rendezett gálaesten vettek át az alkotók május 27-én.
A díjazott alkotás igazi csapatmunka eredménye: a filmsorozat alkotói, Kovács Gyula szerkesztõ-riporter és Vukovich Ákos rendezõ-operatõr-vágó hálás köszönettel tartoznak elsõsorban Kleszó András természetvédelmi õrnek, valamint a Bükki Nemzeti Park munkatársainak és Bodzán Gábornak.
A helyi televíziósok találkozóján egyébként szakmai fórumokon, technikai bemutatókon is résztvehettek az ország minden részébõl összesereglett televíziósok.



Helyi Érték Díj 2010 - díjazottak:

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete 2010-ben is meghirdette Helyi Érték Díj pályázatát. A szakértõkbõl (Horvát János, Pálffy István, Márföldi István) álló zsûri döntését az egyesület soproni találkozóján ismertették.

Különdíj:

A zsûri különdíját kapta az Eleven Televízió a Tájaink és kincseink címû mûsoráért.

Egyéb önálló mûsorszám kategória:

1. helyezett: Debrecen Televízió – Krisztus vándorai
2. helyezett megosztva: Pulzus Televízió – Régiségtár és Kecskemét Televízió – Hagyományõrzés a lajosmizsei tanyavilágban
3. helyezett: Mentés az életük – Szombathelyi Televízió

Híradós mûsorszám kategória:

1. helyezett: Kecskemét Televízió – Hírös Hírek
2. helyezett: Debrecen Televízió – Napszemle
3. helyezett: Pulzus Televízió – Híradó
 
Hírmagazinok kategória:

1. helyezett: Oroszlányi Televízió – Nyíres – sokak sara?

Tematikus magazin kategória:

1. helyezett: Szolnok TV – Elixír
2. helyezett: Fehérvár Televízió – Rúzs
3. helyezett megosztva: Veszprém Televízió - Épitech  és VTV Szeged – Körút

A Helyi Televíziók Országos Egyesülete életmûdíjat adományozott Sipos Józsefnek, az Fehérvár Televízió korábbi vezetõjének,  az egyesület korábbi alelnökének.


Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!