A madárvédelemmel ismerkedtek a bükkábrányi alsó tagozatosok

A Madarak és Fák Napja alkalmából külön vetélkedõt írt ki a bükkábrányi Jánosházi Sándor Könyvtár alsós kisdiákok számára a madarak ismeretérõl.
A vetélkedõn legjobban szereplõ gyerekek-minden osztályból 3-3 fõ-vehetett részt május 28-án azon a külön programon, melyet szintén a könyvtár szervezett számukra a sályi halastónál a Bükki Nemzeti Park szakembereinek részvételével.
Hirdetés_______________________________________________________________________





A fõ témát természetesen itt is a madarak adták. Az állatok életének nyomon követése sok esetben a befogással kezdõdik. Elsõ lépésként tehát a befogó háló felállítását követhették nyomon a diákok, majd érdekes beszélgetés és elõadás következett többek között a madárvédelemrõl, a megfigyelésekrõl, gyûrûzésrõl.
Miközben a Nemzeti Park természetvédelmi õre érdekes ismeretekkel bõvítette a kisdiákok ismerettárát, a befogó hálóba megérkezett az elsõ riadt vendég is. Egy nádi rigó adatainak felvételét, meggyûrûzését követhette nyomon mindenki. Az adminisztrálásban pedig az érdeklõdõk tevékenyen részt is vettek.
Természetesen egy kiadós simogatás után a madár visszatérhetett a tó nádrengetegébe, immáron egy gyûrûvel gazdagabban. A gyerekek pedig haza, ismeretekkel gazdagodva.

 

 


Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!