Térségünket érintette május közepén a Velo Túra. Egy maroknyi csapat indult útnak 2010. május 10-én Sárospatakról, hogy nyeregben átszeljék Észak-Magyarországot.
Az embert próbáló idõjárás mellett nehezítette a terv teljesítését, hogy mozgásukban korlátozott emberek célja volt mindez.
A „Velünk lovagol ép és sérült” szlogen népszerûsítését tûzték ki célul, összefonva azzal, hogy az egészséges emberek is tudomást szerezhessenek mindarról, amire egy mozgásában korlátozott is képes, ha megadjuk neki a segítséget.
A tibolddaróci  Varga Lovasiskola tagjai két  napon át kísérték a kitartó lovasokat.

 

Hirdetés_______________________________________________________________________





18-án Sály, Bükkábrány és Tibolddaróc határában teljesítették a táv egy részét, majd 19-én Tibolddarócról indulva Noszvajig szelték az esõtõl átázott, csúszós és így elég veszélyessé vált erdei ösvényeket.


 

A falvakon keresztül haladva a falubeliek azt gondolhatták micsoda bátor és kitartó lovasok, de meg sem fordult a fejükben, hogy néhányuknak csak mûvégtagja van. A bámészkodók nem tudtak különbséget tenni a csapat tagjai között, hiszen nem is volt.


 

Mindenki egyformán teljesítette a távot. Az õ céljuk az, hogy ezt a szemléletet eljutassák hozzánk és a segítségünket kérjék abban, hogy mindezt véghezvihessék, illetve „EGYÜTT” teljesíthessék.


 

Én azonban úgy gondolom, hogy õk segítenek nekünk abban, hogy máshogyan lássuk a világot és ne süppedjünk bele a hétköznapok apró gondjaiba, tanuljunk meg annak örülni, ami számunkra természetes, azt, hogy képesek vagyunk önállóan használni a lépcsõt, vagy a közlekedési eszközöket, vagy egyszerûen csak képesek vagyunk lóra pattanni, mert csak õk tudják igazán, hogy mekkora nagy kincs az, hogy mi épek vagyunk!

 
Piszkor Rita

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!