Arany Napok - Névadójukra emlékeztek a bükkábrányi iskolások
2010. március 2-án és 3-án került megrendezésre Bükkábrányban a mára már hagyományosnak számító „Arany Napok” elnevezésû rendezvény. Ezen a két rendhagyó napon emlékeznek meg névadójukról az iskola tanárai és diákjai. Kedd reggel került sor az ünnepélyes nyakkendõkötésre és jelvénytûzésre.
Hirdetés_______________________________________________________________________





A
z ÁMK valamennyi dolgozója, az iskola diákjai, valamint a bükkábrányi képviselõ-testület, és községünk polgármestere és jegyzõje is büszkén vette át az iskola jelképeit. Ezt követõen helyezték el az emlékezés koszorúját az intézmény aulájában elhelyezett Arany János dombormûnél.
A délelõtt folyamán mûveltségi feladatokkal várták a pedagógusok az óraközi szünetekben a diákcsapatokat. Az alsósok
1-4. osztályig vegyes csoportokban, míg a felsõsök osztályonkénti csoportjai évfolyamonként vetélkedtek egymással az Arany Tallérok gyûjtésében.
Délután szavaló és meseolvasó versenyen mutatkoztak be az alsós tanulók, ahol 34 versenyzõ színvonalas elõdásást hallgathatta meg a zsûri. Mindeközben a tornateremben zajlott a Litera-Túra vetélkedõt, ahol az idén Pécs-Európa kulturális fõvárosa volt a fõ téma. A gyerekek pontjaik felajánlásával tanár segítõt is bevonhattak a csapat munkájában, ahol „librákat” gyûjtöttek megoldásaikkal.

Március 3-án DÖK Nap keretében diáktanításon próbálhatták ki a gyerekek a tantárgyi órák irányítását. A fordított napon a pedagógusok diákként kapcsolódtak be az órákba. Az órák szünetében a diákönkormányzat tagjai játékokkal, karaoke-ival és filmvetítéssel várták diáktársaikat. A délutáni Arany olimpián ügyességi feladatok kihívásainak tehettek eleget a vállalkozó kedvû diákok, míg a Napis Vetélekõn vidám csapatversennyel töltötték a délutánt a kicsik.

 


 


Adjon hírt ismerõseinek errõl a cikkrõl a közösségi oldalakon! Kattintson az ikonokra!

Add az iWiW-hez Add a Startlaphoz Add a Twitter-hez Add a Facebook-hoz Add a Google Reader-hez

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!