Mikulás Kupát rendeztek a bányászok Bükkábrányban
A Mátrai Erõmû szakszervezeti bizottsága december 5-én rendezte meg Bükkábrányban, a Jánosházi Sándor Könyvtár és Szabadidõ Központban a mára már hagyományosnak számító Mikulás Kupát.
Az eseményre nem csak a környéken élõ bányász dolgozók, és azok családtagjai látogattak ki, hanem szervezett, külön buszjárat érkezett Visontáról is.
 

Hirdetés_______________________________________________________________________





A hagyományos családi rendezvény vidám sorversennyel indult, ahol nem a gyõzelem sokkal, inkább a mozgás volt a lényeg. Ezt követték a kispályás futballmérkõzések, ahol a csapatok barátságos rangadói zajlottak.

Az Arany János Általános Iskola pedagógusinak segítségével, kézmûvesprogramok gyermeket, ahol az adventi készülõdés jegyében ajtókopogtatót, ajtódíszt készíthettek és mézeskalácsot díszíthettek, valamint kipróbálhatták a nemezelés fortélyait is az érdeklõdõk.
Egy órakor lóháton érkeztek Bükkábrányba a Mikulás és a Krampuszai. A gyerekek énekeikért, verseikért édességet kaptak a nagyszakállútól. A rendezvény közös ebéddel zárult.
December 6-án vasárnap az immár hagyományosnak számító mikulás délutánon vehettek rész a Mátrai Erõmû dolgozói illetve gyermekeik. Idén elsõ alkalommal adott helyet a rendezvénynek az általános iskola tornaterme. A jelenlévõk az Egri Színház zenés elõadását tekinthették meg, majd a gyerekeknek szaloncukkorral és mikuláscsomaggal kedveskedtek.




Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!