Testületi ülés volt Mezõnyárádon

2009. november 25-én szerdán tartotta soron következõ testületi ülését Mezõnyárád község képviselõ testülete. Az ülésen az elõzetesen meghirdetett tíz napirend közül mindössze hetet tárgyaltak.
Hirdetés_______________________________________________________________________





Elsõként Nyárád-napok rendezvényre való pályázat
benyújtását tárgyalták a képviselõk. A Leader csoporthoz beadott pályázat keretén belül, a jövõ évi falunapokra 1.900.000 Ft értékben kívánnak pályázni a testületi tagok. A rendezvény két naposra tervezik, augusztus 20-án és 21-én kerülne megvalósításra. Az augusztus 20-i napon hagyományõrzõ programok, míg 21-én rockzenekari fesztivál kerülne megrendezésre. Ehhez összesen 10% önrészt kellene biztosítani. A tagok egyhangúlag támogatták az elképzelést.

Második napirendben tájékoztató hangzott el az önkormányzat háromnegyed éves gazdálkodásáról. Összességében elmondható, hogy az önkormányzat jobban áll mint az év elején. A helyi adók teljesítése a gépjármû-iparûzési és a kommunális adó beszedésével vannak még problémák és késlekedések de ezek az év végére általában rendezõdni szoktak.
Harmadik napirendben tárgyalta a képviselõ testület az önkormányzat 2010. évi költségvetési koncepcióját. A napirendhez nem hangzott el kérdés, így a jelen lévõ képviselõk 8 igen szavazattal egyhangúlag elfogadták a napirendet.
Negyedikként tárgyalta a testület a tagiskola és tagóvoda költségvetését. Az iskola esetében 3 míg az óvoda esetében 4 módosítás mellett fogadta el egyhangúlag a testület, 8 igen szavazattal mind a két költségvetést.
Ötödik napirendben a szemétszállítás 2010-es évi díjainak elfogadására került sor. Az elõzõ évekhez, illetve a 2009-es évhez viszonyítva 5%-os emelés történik majd, ezért a 2010-es évben a következõképpen alakulnak a szemétszállítási díjak: 60 literes edény esetén 244 Ft+ áfa, 120 literes edény esetén 290 Ft + áfa és 120 literes mûanyag gyûjtõzsák esetén 320 Ft + áfa lesz a díj. A képviselõk felhívták a figyelmet, hogy még mindig fenn állnak a nyilvántartás és a számlázásból adódó gondok, amelyet jó lenne jelezni az üzemeltetõ felé hogy ezeket minél hamarabb javítsa.
Hatodik napirendben tárgyalták a jelen lévõk a karácsonyi ajándékozást hagyományosan idén is a gyermekek és a szépkorú lakosok kapnak karácsonyra ajándékot. A szépkorúak karácsonya december 18-án 14.30-tõl lesz, ahol mûsor és egy kis vendéglátás várja õket. A 70 év fölötti lakosok pedig 1000 Ft-os ajándékcsomagot vehetnek át. Az iskolások és óvodások részére egy csomag szaloncukrot szavazott meg a képviselõ testület ez összesen 220 gyermeket érint.
Hetedik napirendben idõszerû feladatok megbeszélésénél nem merültek fel kérdések és észrevételek, az elmaradt napirendi pontokat a következõ testületi ülésen fogják tárgyalni.

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!