Megnyitotta kapuit Mezõkövesden az új Ifjúsági Információs Pont és Ifjúsági Klub a közelmúltban elköltözött Gyermekkönyvtár épületében. Az ünnepélyes megnyitót július 31-én tartották meg.
Az Ifjúsági Információs Pont több éven keresztül a Közösségi Ház földszinti aulájában várta a fiatalokat.
Régi álom vált valóra azzal, hogy sikerült a Gyermekkönyvtár helyén otthont találni a fiatalok számára hasznos szolgáltatásokat és szórakozási lehetõségeket nyújtó irodának.

Hirdetés_______________________________________________________________________





Az önkormányzat terveinek megvalósításához az Új Magyarország Ifjúsági Fejlesztési Terv TÁMOP -hoz benyújtott pályázata révén 14,5 millió forintot nyert Mezõkövesd, amelynek köszönhetõen átfogó fiatalokat érintõ program indulhatott el a városban, emellett megépülhetett a mezõkövesdi és a térségben élõ fiatalok közösségi életének új bázisa.

Az egyik legfontosabb feladat az informatikai rendszer kialakítása, illetve az internet elérhetõség megteremtése volt, amely mindenki számára ingyenesen vehetõ igénybe.
Szakemberek segítségével egyebek mellett álláshelyekrõl, szálláshelyekrõl, tanulási és szórakozási lehetõségekrõl szerezhetnek be hasznos információkat az érdeklõdök. Ezen túlmenõen olyan szolgáltatásokat is be fognak indítani, melyek eddig nem voltak elérhetõek az irodában.

A tervek között szerepel lelkisegély-szolgálat beindítása, melyet képzett pszichológus segítségével szeretnének majd megvalósítani. Az iroda szoros kapcsolatot alakított ki a Miskolci Drogambulanciával, ennek köszönhetõen szeptembertõl heti egy alkalommal, szerdánként, 15 és18 óra között várják majd a téma iránt érdeklõdõket Mezõkövesden az Ifjúsági Klub elõtti téren.

A rendõrség munkatársainak számára szintén jó lehetõséget kínál az ifjúsági klub, a fiatalokkal történõ kapcsolattartásra.
Sebõ Zsuzsanna, a Városi Rendõrkapitányság hivatalvezetõje elmondta, hogy már korábban is szerveztek elõadásokat és kötetlen beszélgetéseket, ahol a kapcsolatteremtés mellett a rendõrségi munkáról kaphattak képet a fiatalok, valamint bûnesetekrõl készült kisfilmeket néztek meg és a látottakról tapasztalatokat cseréltek a szakemberekkel.
Ezt a hagyományt szeretnék a jövõben is folytatni immár az Ifjúsági Klubban, ahol minden feltétel adott a megvalósításra. Egy évvel ezelõtt indult az iskola rendõre program, mely keretében rendvédelmi szervezetnél dolgozó szakemberek tartottak elõadásokat az oktatási intézményekben. A DADA program szintén a fiatalok problémáinak megoldásában nyújt segítséget. A tapasztalatok azt mutatják, hogy az ifjúságot érintõ programokra van igény.

Az Ifjúsági Ponttal kapcsolatos tervek között szórakozási lehetõségek is szerepelnek, melyet a fiatalok felmerülõ igényeinek megfelelõen alakítanak majd ki.

Váradi Zsolt, a Mobilitás Országos Ifjúsági Szolgálat Észak-magyaroszági Regionális Ifjúsági Szolgáltató Iroda szakreferense elmondta, a Mezõkövesden átadott iroda azért is nagy jelentõségû, mert a régióban mindössze 10-15 Információs Pont mûködik, így a Mezõkövesden mûködõ iroda a városban élõ fiatalok mellett a régióban élõk szempontjából is kiemelten fontos szerepet tölthet be.

A mezõkövesdi iroda tagja az Eurodesk hálózatnak, melynek köszönhetõen Európában mintegy ezer Információs Ponttal tart szoros kapcsolatot a mezõkövesdi iroda, így a külföldön dolgozó szakemberek segítségével határon túlról is értékes ismereteket szerezhetnek be az iroda látogatói.

Az Információs Pont és Ifjúsági Klub keddtõl-péntekig 11-tõl 18 óráig várja az érdeklõdõket, míg szombaton 9-tõl délig tart nyitva.

(forrás: Mezõkövesdi Média KHT.-a fotó illusztráció)
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!