Felújítási munkálatok folynak a mezõnyárádi templomon
Aki betekintett az iskolaudvarra az elmúlt hetekben, láthatta, hogy egy kerítés elkészítése folyik, amelyet az indokolt, hogy a templom és környezetének állagát, épségét megóvják.
Továbbá a gyerekeket se szerették volna kitenni veszélynek, hiszen a másik oldalon lévõ 1900-as évek elején készült kerítés baleset forrása is lehetett volna.

Hirdetés_______________________________________________________________________





 

A kerítésen kívûl kapu készült a nyugdíjas klub felé, a fõbejárat feletti tetõrészt pedig leszigetelték, javították. Az oldalfalakon is végeztek javítási munkákat, a homlokzat pedig a szigetelési munkákat követõen az utca felé esõ részén és a hátulsó részen is le lett festve, és a vizet is bevezették a templomba.
Várhatóan augusztus 10-éig végez a munkálatokkal a vállalkozó, akit az érsekség eddigi referenciái illetve a kedvezõbb árajánlat alapján választott ki.
Az érsekség finanszírozta nagyrészben a felújítási munkálatokat, amelyeket az elmúlt hetekben végeztek el a templomon és környezetén.Ezen kívûl a mezõnyárádi egyházközség is hozzájárult a költségekhez, valamint az adományozók is segítettek felajánlásaikkal.
Utóbbira egyébként továbbra is számítanak, hiszen a késõbbiekben a szintén egyházi tulajdonú, a jelenleg a nyugdíjas klubnak otthont adó épületen is szeretnék a tetõt illetve a nyílászárókat rendbe tenni, valamint parkolót kialakítani.
Továbbá a fõoltár felett lévõ freskó kijavítása, megóvása is szerepel a tervek között, ám ez rendkívûl sokba kerül, amelyre nehéz lesz elegendõ forrást találni.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!