Befejezõdött a X. Bükkábrányi Alkotónapok
Idén 10. alkalommal került megrendezésre Bükkábrányban az Alkotónap július 7. és 12. között. A hagyományokhoz híven a délelõtt folyamán kézmûvesprogramok várták a gyermekeket. A kosárfonás, batikolás, bõrözés, tûzzománcolás, fafaragás, gyertyamártás technikáival ismerkedhettek meg a résztvevõk a délelõtt folyamán. A délután a délelõtti megkezdett munkák folytatása zajlott valamint kulturális programok várták az érdeklõdõket amelyet szabadon látogathattak a település lakói is.
Hirdetés_______________________________________________________________________





Hétfõ délután a Lármafa Együttes
hagyományõrzõ zenés mûsorát tekinthették meg, majd 17:00 órától Novák József bükkábrányi festõ kiállításának megnyitója következett. Kedden a Borókás Együttes népi játék bemutatót és játszóudvart rendezett a Sport és Szabadidõközpontban. Szerda délután a harsányi kalandtúra-parkba kirándultak a gyerekek. Csütörtökön 16 órától a Mezõkövesdi Színészeti Egyesület Gálamûsorára került sor, majd egy kiállítást tekinthettek meg az elkészült munkákból.

Péntek, szombat, vasárnap Bodrogközi kalandozásra indultak a résztvevõk õseink nyomában Pácin, Cigánd, Kisrozvány, Karcsa volt az úticél. A kirándulás végén a Nemzeti Sírkertben elhelyezésre került az a jelfa amely a délelõtti foglalkozások, fafaragás alkalmával készült el.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!