Novák József kiállításával nyílt meg a X. Bükkábrányi Alkotónapok

A X. Bükkábrányi Alkotónapok elsõ programja volt Novák József bükkábrányi festõ kiállításának megnyitója. A rendezvény minden évben valami különlegességgel is várja az érdeklõdõket. Ezekrõl Derekasné Orosz Andrea, az Alkotónapok fõszervezõje beszélt.

Hirdetés_______________________________________________________________________





 

A mûvész - akinek ez az elsõ önálló kiállítása - 15 évvel ezelõtt tette meg az elsõ lépéseket, amikor nagybátyjától, Novák Jánostól megtanulta az alaptechnikákat. Azóta autudidakta módon fejleszti tudását.
Pályája kezdetén tájképek tanulmányozásával foglalkozott, amelyre késõbb ember és állatalakok is rákerültek. Napjainkban fõként életképeket készít, és a farostlemez alap helyett inkább vászonra fest olajfestéssel.
Mindezek gyümölcse tekinthetõ meg a bükkábrányi Tornácos Házban 2009. július 19-ig (július 6-9.: 9.00-17.00-ig, július 10-19.: 16.00-19.00-ig)

A rendezvény további kulturális programokat is kínált, illetve kínál az Alkotónapokon:
július 6-án a Lármafa Együttes hagyományõrzõ zenés mûsorát tekinthették meg,július 7-én a Borókás Együttes népi játék bemutatót és játszóudvart rendezett a Sport és Szabadidõközpontban.
Július 9-én, csütörtökön 16 órától a Mezõkövesdi Színészeti Egyesület Gálamûsorára kerül sor, melyre minden érdeklõdõt szeretettel várnak.

Az Alkotónapokról a késõbbiekben bõvebben is beszámolunk.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!