Reneszánsz Hétvége Mezõkövesden
Június 27-én és 28-án rendezték meg  Mezõkövesden a már hagyománynak számító reneszánsz hétvégét. A két nap alatt a XV. századot idézõ  programok sokaságából válogathattak az érdeklódõk.
Volt itt minden, ami felidézhette Mátyás király korát. A Kisújszállási Szabad Lovagok Rendje a középkori harci eszközök, fegyverek hû másolatait hozta el a rendezvényre. Korhû kellékekkel rendeztek harci bemutatót,de mindenki kipróbálhatta magát például patkódobálásban is.

Hirdetés_______________________________________________________________________






Aki az ügyességét akarta kipróbálni, annak más lehetõség is adódott. Lehetett próbálkozni ördöglakatokkal, óriásbuborékkal, és számtalan más szórakoztató játékkal is.
A Leonardo által szerkesztett gépezetek segítségével mindenki saját maga tanulmányozhatta horoszkópját. De jósoltathatott is magának, aki a jövõjére volt kíváncsi. Természetesen a jósnõ is a középkorból csöppent a mezõkövesdiek közé.
A kézmûves sátorban tarsolyt varrhatott magának, aki akart, de akit a hímzés érdekelt, az  ügyes kezû udvarhölgyek segítségével ennek a szórakozásnak is hódolhatott.
Mindeközben a középkori kaszinóban folyt a szerencsejáték. A sok száz éves játékokkal játszóknál valóban babra ment a játék, amit aztán mézeskalácsra válthattak a szerencsés nyertesek.
Aki egy reneszánsz kori ferences baráttal akart beszélgetni, azt is megtehette, míg a MiaManó Színház társulata mesejátékkal szórakoztatta a gyerekeket.
Estefelé indult a város fõutcájáról az a jelmezes felvonulás, melynek élén magának Mátyás királynak a hintója haladt, majd õt követte a lovagok, zsoldosok, udvarhölgyek színes sokasága.
Megérkezve a helyszínre a király köszöntötte a város polgárait, majd gálamûsor keretében színpadra lépett többek között a Mezõkövesdi Hang Stúdió társulata. Ezután a város galambászai tették tiszteletüket az uralkodó elõtt, aki a jelentkezõk közül kiválasztotta a legszebb udvarhölgyet. A szerencsés hölgy egyben a rendezvény szépe is lett.

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!