Testületi ülés volt Bükkábrányban
2009. április 14-én tartotta soron következõ testületi ülését Bükkábrány község képviselõ testülete. Az ülésen összesen 3 napirendi pont került megvitatásra.

Hirdetés_______________________________________________________________________







Elsõként a szeptemberben felálló új intézményi szerkezet, az ÁMK, azaz Általános Mûvelõdési Központ vezetõi pályázatát tárgyalta a testület. Az ülésen jelen volt Gál János oktatási szakértõ is, akinek szakértelmét segítségül hívhatták a jelenlévõk. Elmondta, hogy milyen lépéseket kell annak érdekében megtenni, hogy minden feladatot határidõn belül el lehessen végezni. Elõször meg kell szüntetni a régi jelenleg fennálló intézményt, majd új alapító okirat elkészítését követõen nyílik lehetõség a vezetõi pályázat kiírására. Ennek a személynek a feladata lesz egy új szervezeti és mûködési szabályzat, házirend, valamint pedagógiai program létrehozása. Az új vezetõt minimum 5 évre kell kinevezni. Ezután a testület döntött arról, hogy az újonnan felálló szervezet részben önálló gazdálkodással mûködjön és a gazdasági és könyvelési feladatokat a kezdetektõl a hivatal dolgozói végzik majd. Az elsõ napirendi pont végén megérkezett Bernát Mihály, az új átalakításra kerülõ óvoda tervezõje, aki beszámolt a tervek és a költségvetés, valamint a szakhatósági engedélyek jelenlegi állásáról.
Ezután következett a második napirendi pont, ahol az elõzõ testületi ülésen tárgyalt közfoglalkoztatási terv további részleteit tárgyalták meg a képviselõ-testület tagjai. A programban résztvevõk feladatai között szerepelnek majd járdák, vízelvezetõk tisztán tartása, gyommentesítés, sepregetés, útkarbantartási munkák. A testület egyhangúlag támogatta az elképzeléseket.
 

Indítványok, javaslatok között a testület falubejárásról döntött, ahol felmérik az utak, járdák állapotát a nagy beruházások elõtt. Szóba került még a református temetõnél lévõ kút állapota, valamint az is, hogy jó lenne megoldani, hogy a hulladékszállító cég kukás zsákjait boltokban is árusítsák, mert fõleg ilyenkor a tavaszi munkák idején szüksége lehet a lakosságnak a meg növekedett zöldhulladék elszállítására, valamint sokan nem is tudnak arról a lehetõségrõl, hogy az emblémával, jelöléssel ellátott zsákokba kihelyezett hulladékokat is elszállítják a cég emberei.

Ismét kérdésként merült fel, hová szállíthatják a lakosok a továbbiakban az inert hulladékokat, mivel az ábrányi lerakó március 1-jével bezárt. Ígéret hangzott el azzal kapcsolatban, hogy több fórumon is megjelölik a lehetséges hulladéklerakó helyeket, ám a szállítást mindenki saját belátása szerint végezze, hiszen bármilyen cég ajánlása üzleti érdekeket sérthet. Végül a testület szóbeli meghívást kapott április 24-re egy természetfotó-kiállításra, amelyet az Eleven Televízió és a bükkábrányi könyvtár közösen szervez.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!