Testületi ülés volt Mezõnyárádon
2009. április 15-én szerdán 16 órától tartotta Mezõnyárád község képviselõ testülete soron következõ ülését amelyen összesen 9 napirendi pont került megvitatásra.

Hirdetés_______________________________________________________________________





 

Elsõként az önkormányzat 2008. évi zárszámadását beszélték át a jelenlévõk. Mivel kérdések nem merültek fel, 7 igennel fogadták el a napirendet.
Második napirendben a települési közfoglalkoztatási tervet beszélték meg a képviselõk. Erre a lépésre az új szabályozások miatt van szükség, illetve mert az önkormányzat a jövõben bizonyos tevékenységeit közfoglalkoztatás keretein belül kívánja megoldani. A tervet 7 igennel támogatták.
Harmadik napirendi pontban közös megegyezéssel megszüntették a szerzõdését az eddig karbantartási munkákat végzõ vállalkozónak. A képviselõk 7 igennel támogatták.
Negyedik napirendben 2.000.000 Ft+Áfa értékért az önkormányzat átvette az eddig használt karbantartási gépeket a vállalkozótól. A testület ezt is 7 igen szavazattal támogatta.
Ötödik napirendben döntött a testület arról, hogy - a szabályozás adta lehetõséggel élve - a két karbantartói álláshely pályázat kiírása nélkül legyen betöltve az önkormányzatnál. Erre azért volt szükség, hogy a közfoglalkoztatásban alkalmazni kívánt embereket minél hamarabb munkába tudják állítani. A testület egyhangúlag támogatta az elképzelést.
Hatodik napirendben a testület kifejezte szándékát, hogy a közfoglalkoztatásban alkalmazni kívánt személyek koordinálására, munkájuk felügyeletére, közalkalmazotti státuszba felveszi Izsóf Józsefet. A testület 7 igennel támogatta az elképzelést.
Hetedik napirendben a testület 6 igennel és 1 tartózkodással döntött arról, hogy még egy személyt alkalmazni kíván a közfoglalkoztatottak munkájának ellenõrzésére, szervezésére. Szajlai Gábor felvételét egyhangúan támogatták a tagok.
Nyolcadik napirendben a hivatal dolgozói létszámának csökkentésérõl tárgyaltak a képviselõk. Az eddigi 7 fõrõl 6-ra csökken a munkavállalók száma május 1-tõl.
Idõszerû feladatok megbeszélése között Sárosi Ferenc polgármester tájékoztatta a jelenlévõket a fõúton végzett kátyúzás állásáról, szóba került a május 1-i majális, lakossági panasz érkezett arról, hogy a hétvégén az orvosi ügyelet nem volt hajlandó kimenni egy hívásra. A játszótéren két tartógerenda rossz állapotban van, cserére szorul.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!