Víz napja a mezõkeresztesi óvodában
Világszerte a tavaszi napéjegyenlõség napján március 22-én van a vizek világnapja. Erre a napra több programmal is készültek a mezõkeresztesi óvodában. Mind a négy csoportban más-más a vízhez kapcsolódó játékos feladatokat kellett a gyermekeknek megoldani.

Hirdetés_______________________________________________________________________

 

 

 

 

 

A Katicás-csoportban ügyességi játékok, különféle kísérletek és barkácsolás, kézmûvesség várta a kicsiket. Az ovisok nyomdázhattak, készíthettek hajókat dióhéjból illetve hajtogathattak papírból.
A Macis-csoportban mozgásos játékokat szerveztek. Volt tócsa és mocsárjárás, egyensúlyozó járás ahol egy keskeny hídon kellett átkelni egy képzeletbeli folyó fölött. Kipróbálhattak többféle vízi sportot is, mint a vízisí vagy az evezés. Versenyeken is összemérhették ügyességüket a gyerekek, mint például vízgyûjtés pipettával mérõedénybe.
A Pillangós-csoportban különféle hangfelismeréssel kapcsolatos játékok kötötték le a gyerekek figyelmét. Többféle hang is megszólalt a paraván mögött, például a vízi síp, vízcsurgatás, bugyborékolás. Ezt találós kérdések követték, majd limonádét készítettek. Megismerkedtek a földgömbbel és megtudhatták miért is hívják a Földet kék bolygónak.
Ezt a tudást mélyítették tovább a Nyuszis-csoportban, ahol Magyarország tavait, folyóit keresték meg a térképeken. Szó esett még a tengerben élõ állatokról is képekkel, ábrákkal, többféle színes könyvvel illusztrálva. Mindezek mellett folyamatosan hallhattak vízzel kapcsolatos zenéket, dalokat.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!