Nyílt nap a mezõnyárádi óvoda középsõ csoportjában
2009. március 19-én csütörtökön nyílt napot tartottak a mezõnyárádi tagóvoda középsõ csoportjában. A foglalkozás a gyümölcs-, és zöldségfélék köré csoportosult, ahol a felhasznált anyagokat egy közös bevásárlás alkalmával vásárolták.

Hirdetés_______________________________________________________________________





 

A gyerekeknek fel kellett ismerni illetve megkülönböztetni az egyes fajtákat, majd csoportosítani illetve megszámlálni azokat. Ezt követte egy játékos térfogatszámítás, ugyanis a gyerekek elültették a cserépbe a magokat, ahol kimérték mennyi föld illetve víz kell az egyes edényekbe. Felszínre kerültek az ugyanakkora, ugyanolyan fogalmak amelyet külön-külön értelmezni kellett.
Pihenés gyanánt találós kérdések következtek persze itt is a témához kapcsolódva. Ezután egy kis éneklésre került sor. A kicsiknek fel kellett ismerni az egyes dalokat dúdolás alapján, majd a tanult énekeket, verseket, mondókákat közösen eljátszották. Így a foglakozás második felében központi szerepet kapott a ritmusok felismerése, a halk hangos fogalmak értelmezése, megkülönböztetése. A szülõk így képet kaphattak gyermekük képességeirõl, magatartásáról, fejlettségi szintjérõl valamint bepillantást nyerhettek az óvoda mindennapjaiba, tájékozódhattak az itt folyó nevelési munkáról.
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!