Ülésezett a bükkábrányi testület
 

Március 3-án tartotta soron következõ testületi ülését Bükkábrány község képviselõ-testülete. A nyílt ülésen összesen 7 napirendi pont került megvitatásra.

Hirdetés_______________________________________________________________________





 

Elsõként Bükkábrány község önkormányzat 2009. évi költségvetésének megtárgyalására került sor. Az eredeti elképzelések módosítására mindössze egyetlen javaslat érkezett, az utakra és járdákra szánt összeget szerette volna az egyik képviselõ megemelni. A javaslat szerint útfelújításra 8-10 millió, járdaépítésre mintegy 5 millió forint jutna az idei évben. Ez nem csak az utak kátyúzására lenne elég, hanem a legrosszabb állapotban lévõ útszakaszok egy részének teljes felújítására. Az eddig bekért árajánlatok alapján egy négyzetméter járda költsége körülbelül 11.500 Ft+ÁFA, 1 négyzetméter úté pedig körülbelül 11.000 - 12.000 Ft+ÁFA. A képviselõk a módosító indítvánnyal együtt egyhangú igennel fogadták el a költségvetést.
Második napirendi pontban a polgármester illetményének realizálását tárgyalta. A polgármester illetményébõl levonásra került 13. havi illetménykiegészítést kompenzálta a Képviselõ-testület.
Harmadik napirendben a Telecont Kft. kábeltelevízió szolgáltatás (önkormányzat intézményei részére) szerzõdésajánlatát tárgyalta a képviselõ-testület. A szolgáltatási szerzõdést a Képviselõ-testület nem fogadta el. Hosszas vita után a Telecont Kft. képviselõje kérte, hogy módosuljon a bérleti szerzõdés annyiban, hogy a kauciós díj megfizetésére hat hónap haladékot engedélyezzen a testület. A képviselõk ezzel a módosítással együtt szavazták meg a napirendet.
Negyedik napirendi pontba az AD-HOC bizottság az intézmények átszervezésével kapcsolatban egy elõterjesztéssel élt a képviselõ-testület tagjai felé. Mivel a következõ tanévtõl Bükkábrány Önkormányzat kilép a jelenlegi nevelési, oktatási intézményfenntartó társulásokból. Az Oktatási Hivat által kijelölt szakértõ által felvázolt számtalan lehetõség közül a bizottság tagjai egy ÁMK, azaz általános mûvelõdési központ felállítását, létrehozását támogatják. Itt egy csúcsvezetõ irányítása alatt tagintézmény-vezetõk segítségével egy intézményen belül mûködne az általános iskola, az óvoda, a könyvtár, a sport- és szabadidõközpont, a konyha és a tornácos ház. Az elõzetes terveket véleményezésre el kell juttatni az intézményekhez, Megyei Önkormányzathoz. A végleges döntést elõbbiek után legkésõbb március 31-ig meg kell hozni. A testület támogatta az elképzelést 9 igennel 1 tartózkodás mellett.
Ötödik napirendi pontban az üzletek éjszakai nyitva tartási rendjérõl szóló rendelet tervezet megtárgyalására került sor. Ezen túl a rendeletben szereplõ üzleti egységek hétfõtõl csütörtökig, valamint vasárnap 06-22 óráig tarthatnak nyitva, pénteken és szombaton pedig 06-24 óráig. Az új szabályokra való átállásra 60 nap haladékot adott a testület. A rendelet betartását a hivatal ellenõrzi, és be nem tartása esetén, szabálysértési bírságot állapít meg. A képviselõk 9 igennel, 1 nem ellenében elfogadták a rendeletet.
Hatodik napirendi pontban a plakátok elhelyezésének szabályairól szóló rendelet tervezetet tárgyalták. Ezentúl, a település közigazgatási területén az ingatlan tulajdonosának engedélyével kerülhet (közterületen önkormányzat engedélyével) elhelyezésre plakát stb. Plakáttolás céljára az önkormányzat erre a célra kialakított hirdetõ táblák kihelyezésére készül. A testület 60 nap haladékot határozott meg ebben az esetben is az átállásra, a testületi tagok egyhangú igennel támogatták a rendeletet.
Hetedik napirendi pontban indítványok javaslatok között szó esett az eseménynaptár kialakításáról, arról, hogy célszerû lenne elkezdeni a falunapi programok szervezését, illetve hogy készül az új óvoda tervdokumentációja is, ahol 10 % díjkedvezményt sikerült a tervezõnél az árból kialkudni.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!