Arany Nap a bükkábrányi iskolában
2009-ben is megemlékeztek iskolájuk névadójáról az Arany János Székhelyiskola tanárai, diákjai az „Arany Napok” elnevezésû rendezvényen. Március 2-án és 3-án két rendhagyó napon át versenyezhettek egymással az osztályok, csoportok az„Aranytallérokért”. A programok nagy részének szervezésében, és lebonyolításában a diákok is részt vettek.

Hirdetés_______________________________________________________________________





A hétfõ reggel koszorúzással kezdõdött, ahol az intézmény aulájában elhelyezett Arany János dombormûhöz helyezték el az emlékezés virágait. A délelõtt folyamán a szünetekben nyílt lehetõség tallérok gyûjtésére, amit játékos ügyességi és szellemi feladatokkal lehetett megszerezni. Délután több csapat mérkõzött a Literatúra vetélkedõn egymással. Két csoportban külön versenyeztek az 5. és 6. illetve a 7. és 8. osztályosok. A feladatok fõleg játékos irodalmi és nyelvtani kérdésekbõl álltak.

Kedden került megrendezésre a diák önkormányzati napok. Reggel az elõzõ napi versenyek eredményhirdetésére került sor, majd ezt követõen a diákok vették át tanáraik szerepét és a tanítási órák keretein belül álltak ki a táblához, vezették le az órákat. Az elsõ szünetben kivetítõn nézhették végig a diákönkormányzat felépítésérõl, a segítõ tanárokról és az eddig elvégzett munkáról szóló rövid elõadást. Ezt követte a „Ki kicsoda?” vetélkedõ, ahol a projektor által megjelenített gyermekkori képekrõl kellett felismerni ki is szerepel az adott képen. A délelõtt folyamán több versenyszámban is kipróbálhatták magukat a tanulók. Volt papírrepülõ hajító verseny, csokievés késsel és villával, joghurtetetés, ivóverseny természetesen üdítõvel.

Délután került megrendezésre a vers- és mesemondó verseny az alsó tagozatosok részére. Itt is külön versenyeztek az 1. és 2. illetve a 3. és 4. osztályosok versmondásban, valamint a nagyok meseolvasásban is összemérhették erejüket. Az olvasásnál a szabadon választott történet után egy ismeretlen szöveggel is meg kellett birkózniuk a gyermekeknek. A délutánt testfestés valamint karaoke és disco zárta.


Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!