Szeretet, hit,gondoskodás,remény-Szervita Nővérek Gyermekotthona (2009.)
Írta: Eleven Televízió   
2015. november 25. szerda, 11:18

Mezőkeresztesen Szentistván irányába áthaladva biztos sokaknak feltűnt már a szépen felújított parókia épület, és régi iskolaépület együttese. Kevesen tudják, hogy szervita nővérek irányításával gyermekotthon működik a két épület falai között. Szeretet, hit, gondoskodás, remény: ezekkel a szavakkal lehet kifejezni, mi mindent ad a gyerekeknek ez az otthon. Jó szívvel ajánljuk figyelmükbe filmünket.

 

(A szervita nővérről és a gyerekekről szóló filmünk 2009-ben Helyi Érték Díjat kapott, amely a helyi televíziók legrangosabb elismerése.)
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Filmünkben az otthon lakóit, és azt a szeretetteljes légkört mutatjuk be Önöknek, mely az országban sokáig egyedülálló intézmény mindennapjait áthatja. Ajánljuk tehát figyelmükbe ezt a filmet, mely tanulságos és elgondolkodtató volt számunkra is, amikor egy napot az intézmény falai között töltöttünk.

Televíziónk szakmai munkájának egyik legnagyobb elismerése a 2009-es Helyi Érték Díj (Helyi Televíziók Országos Egyesülete), amelyet a mezőkeresztesi Szervita Nővérek Gyermekotthonáról készített filmünk nyert el, mely televíziónk Köztünk élnek..sorozatának részeként készült el.
A film alkotói: Kovács Gyula szerkesztő-riporter, Vukovich Ákos rendező-operatőr-vágó.
A „Női portrék” kategória fődíját elnyerő film, illetve televíziónk egy olyan megmérettetésen kapta meg a díjat, ahová megyeszékhelyi és városi televíziók küldték be produkcióikat.
A zsűri értékelésében kiemelte,hogy "az Eleven Televízió filmjében Eszter nővér személyiségén keresztül az érték, és érzelemválság ellenében példának állítja a szeretetet, a magától értetődő önfeláldozást, a tudatos, értékalapú nevelő munkát.
Üzenetét erősíti, hogy nem enged a témából következő pátosznak, hanem egyszerű, közérthető eszközökkel rajzolja meg a szerzetes nővér portréját."


 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!