Változások a rendõrségnél

Több változás is történt a hetekben a Bükkábrányi Rendõrõrssel kapcsolatban. Egyrészt befejezte a szolgálatot Bajnóczky Mátyás õrsparancsnok,aki az elmúlt idõszakban a bükkábrányi és a korábbi mezõkeresztesi rendõrõrs illetékességi területét érintõ rendõri munkát is irányította, másrészt ennek következtében a bükkábrányi rendõrõrsöt és a mezõkeresztesi rendõrõrsöt ismét szétválasztották, mindkettõ élére új parancsnok került. (Terveink szerint hamarosan beszélgetünk a nyugdíjba vonuló és az újonnan kinevezett parancsnok(ok)kal.)
Az elmúlt napok azonban más jelentõs változást is hoztak: a miskolci rendõrkapitány leváltása, majd visszahelyezése által kiváltott, az egész megyét érintõ rendõrségi átszervezés a mi területünket is érinti.Részletek a tovább gombra kattintva!
Hirdetés_______________________________________________________________________





A rendõrség ugyanis megnövekedett létszámmal dolgozik majd, méghozzá a készenléti rendõrség állományából vezényelnek ide egy egységet rendszeres idõközönként. Ezek a rendõrök egyébként a megye bármely részén feltünthetnek véletlenszerûen.
A bükkábrányi és mezõkeresztesi rendõrõrs területén is bármikor megjelenhetnek a megyérõl kiküldött rendõrök, akik annak jegyében érkeznek ide, hogy több közterületi jelenlététet tudjanak biztosítani. Ennek következményeként azt várják, hogy csökkenjen a bûncselekmények száma, másrészt az emberek biztonságérzete növekedjék. Ugyanakkor, mivel nem helyi rendõrõkrõl van szó, ezért valószínûleg kevésbé mérlegelnek majd pl.egy-egy közlekedési szabálysértés elkövetésekor is. Nem árt tehát jobban odafigyelni.
További részleteket errõl
itt és itt olvashatnak.

A rendõrség továbbra is azt kéri mindenkitõl a saját maga,és családja érdekében, hogy jobban vigyázzanak értékeikre, körültekintõbbek legyenek.
Érvényes ez a magánházakra, és a vállalkozásokra, boltokra is.Az év elsõ hónapjában ugyan csökkent a bûnesetek száma, de most is akad olyan eset, amely tanúlságos lehet: egy idõs férfi sérelmére követtek el nemrég egy trükkös lopást ismeretlen személyek, akik a sértett jóhiszemûségét használták ki.
Egy mikrobusszal megállatak a bácsi háza elõtt, akinek azt mondták, hogy pénzt, és élelmiszert hoztak az önkormányzattól. A pénzt fel akarták váltatni-ez természetesen csak figyelemelterelés volt. Amíg a bácsi a pénzváltással volt elfoglalva, õk 160 ezer forintot emeltek el tõle. Szemtanúk ugyan vannak, ám a mikrobusz rendszámát nem sikerült felírni.
Nem árt tehát jobban figyelni, és óvatosabbnak lenni, és felhívni erre az idõsebbek, egyedülállók figyelmét. Figyeljünk jobban egymásra!
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com
 

A hozzászólás az Ön számára nem engedélyezett.
Kérjük regisztráljon vagy lépjen be az oldalra!