Ülést tartottak a mezőnyárádi képviselők - 2020. 06. 29.
Írta: Bükkaljai Mozaik - 2020. június 17.   
2020. július 02. csütörtök, 10:05
Június 29-én ismét összeült a mezőnyárádi községi vezetés, hogy összesen nyolc napirendi pontban hozzanak döntést.
A veszélyhelyzetben hozott polgármesteri döntések felülvizsgálata történt meg elsőként. Bárdos Szabolcs polgármester elmondta, hogy összesen két olyan döntés volt, amelyet a testület helyett hozott meg. Ezeket az intézkedéseket a tagok most egyhangú igen szavazattal felülvizsgálták és hatályban hagyták.
A Mezőnyárádi Óvoda Bölcsőde és Konyha 2019-2020-as nevelési évéről szóló beszámoló volt a második napirend témája. Tóth Sándorné intézményvezető az erről szóló írásos beszámolót korábban már eljuttatta – a hivatal közreműködésével - a képviselőknek. A beszámoló szerint elmúlt év októberében a csincsei tagóvodával együtt 51 fő volt a gyermeklétszám, ez a nevelési év végére 61 főre nőtt. A személyi ellátottság megfelelő.
Ide kapcsolódott a harmadik napirend, amely már inkább a jövőről szólt. A jelenlegi csoport beosztás alapján 50 fő lenne a maximális létszám, ettől 20%-kal lehet eltérni 60 főig. Ezt a plusz létszámot fogadták el a képviselők.
A következőkben egy korábbi önkormányzati rendeletet kellett módosítani. Ez leginkább a pénzügyi területet érintette és a bevételi és kiadási főösszegekben hozott némi változást.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ötödikként az önkormányzat 2019. évi zárszámadását tárgyalta a testület és fogadta el az erről szóló rendeletet. Az önkormányzat 2019. évi gazdálkodása során keletkezett költségvetési maradványának összege 119.744.764,- Ft-ban került jóváhagyásra.
Hatodik fő téma a helyi közművelődési feladatok ellátása volt. Várnai Róbert jegyző elmondása szerint az ide vonatkozó rendelet értelmében az önkormányzatnak foglalkoztatnia kell egy, a helyi közművelődésért felelős személyt következő év elejétől. Ez akár más településekkel összefogva is történhet. Mindezek mellett pedig egy szervezetre is szükség van, amelyen belül a tevékenység végezhető.
Egy önkormányzati feladatok ellátását támogató pályázat benyújtásáról döntöttek ezek után. A pályázatot több célra is be lehet nyújtani. Mezőnyárád a döntés értelmében a Rákóczi és az Akácfa utcák burkolatának felújítását fogja megcélozni amennyiben a pályázaton erre megfelelő összeget nyernek.
Utolsóként az időszerű feladatok megbeszélésekor a polgármester tájékoztatott többek között arról, hogy a jelenlegi ATM cseréjéhez a bank anyagi hozzájárulást kér a községtől. Javaslata szerint a cseréhez nem, esetleg csak a havi fenntartási költséghez kellene hozzájárulnia a községnek. Ezt - mint későbbi tárgyalási alapot - a képviselők is támogatták.
Ezek után a testület zárt ülésen folytatta a munkát.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com