Újra üléseztek a mezőkeresztesi képviselők - 2020. 06. 25.
Írta: Bükkaljai Mozaik - 2020. június 17.   
2020. június 26. péntek, 11:18
Több hónap szünet után június 25-én ülésezett ismét Mezőkeresztes képviselő testülete.
Napirend előtti felszólalásában Majoros János polgármester beszámolt a veszélyhelyzet ideje alatt  történt intézkedésekről. Ezt követően 16 napirend került  megtárgyalásra.
Elsőként a város 2019. évi költségvetéséről szóló rendeletet módosították a tagok.
Másodikként az előző évi zárszámadás került elfogadásra.
Következő pontban a 2019. évi éves összefoglaló ellenőrzési jelentést tárgyalták. A szóbanforgó időszakban két ellenőrzésre is sor került. Az ezekről szóló jelentést a képviselők korábban megkapták.
A város előző évi egészségügyi helyzetéről szóló beszámolók kerültek a testület elé negyedikként.
Itt a háziorvosok, a gyermekorvos, a védőnők és a fizikoterápiás asszisztens beszámolóiról volt szó. Az ülésen személyesen is részt vettek: dr. Felikejevics Marianna háziorvos, Antal Erika Bernadett és Szendrei Éva védőnők.
A doktornő elmondta, hogy a települést és környékét szerencsére elkerülte a vírus. A védőnői szolgálat Antal Erika Bernadett számolt be arról, hogy a gyermekek ellátása ha lassabban is, de fennakadás nélkül megvalósult.
A beszámolókat elfogadó határozatba bekerül egy köszönetnyilvánítás is az egészségügyi dolgozók felé.
Szintén beszámoló volt az ötödik fő téma is, ezúttal a  helyi óvoda működéséről. Ezt Domján Attiláné az intézmény vezetője  nyújtotta be. Ez mellett a polgármester beszámolt róla, hogy az épület bővítését végző kivitelezőnek májustól számítva nyolc hónapja van a munkálatok befejezésére.
A Mezőkeresztesi Egyesített Szociális Intézmény 2019. évi beszámolója  volt a  hatodik napirend. Bódizs-Antal Julianna elmondta, hogy az elmúlt hónapokban az intézmény zárva tartott, de a dolgozók igyekeztek otthonukban is mindenben segíteni az időseket.  
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az elmúlt évi adóbevételek alakulásáról szóló beszámoló megvitatására került sor a következőkben. Dr. Szombati Csaba jegyző ezzel kapcsolatban elmondta: többségében sikerült megfelelni a tervezetnek, ugyanakkor a talajterhelési díj beszedése ütközik nehézségekbe. A benyújtott beszámoló egyhangú igennel lett elfogadva.
Nyolcadikként a város önkormányzatának szakmai munkájáról benyújtott beszámolót hagyták jóvá.
A civil szervezetek és egyházak 2020 második félévében történő anyagi támogatását tárgyalták kilencedikként. Ezt a témát minden évben április 30-ig vitatják meg, most a rendkívüli jogrend alapján a polgármester döntött az első félévet illetően. A második félévi támogatások megtárgyalása egyelőre elnapolásra került.
A Mezőkereszteshez köthető híres emberek sétányának kialakításáról szólt a tízedik napirend. Majoros János elmondása szerint erről már korábban folytak tárgyalások, a végleges döntés határideje pedig kitolódott. Bizonyos képviselői nézetkülönbségek miatt azonban ez a napirend is elnapolásra került.
A tizenegyedik és a tizenkettedik pontban egy-egy pályázat benyújtásáról született döntés. Egyik a csatorna szolgáltatást, másik pedig az önkormányzati feladatellátást érinti.
Szó volt továbbá egy rendkívüli önkormányzati támogatás igényléséről is melynek keretében több mint 15 millió forinthoz juthat a város.
A Magyar Államkincstár által indítványozott formai változtatást kellett jóváhagyni a Tahy Olga Városi Könyvtár alapító okiratában. Ezt szavazta meg tizennegyedikként a testület.
Ismét szó volt az artézi kutak felújításáról is. A polgármester elmondása szerint az elmúlt időszakban megbeszélések folytak a Mátrai Erőmű szakemberével. Ennek értelmében egy műszeres vizsgálatra kerül majd sor a közeljövőben.
Végül az utolsó napirendben döntés született arról, hogy az önkormányzat név szerint mondjon köszönetet mindazoknak akik a járványhelyzet alatt bármiben is segítették a közösséget.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com