Nem állt meg az élet - körkép adáskörzetünkről
Írta: Eleven Televízió   
2020. április 02. csütörtök, 15:02
Kihalt utcák, alig pár járókelő, csaknem üresen közlekedő helyközi autóbuszok. Úgy tűnik van foganatja a "Maradj otthon!" felszólításnak adáskörzetünkben is. Az élet azonban nem állt meg, ha le is lassult kissé. Kameránkkal végig jártuk adáskörzetünk néhány települését, hogy lássuk, milyenek a mindennapok e megváltozott világban.
Minden településen igyekszik kreatív lenni az önkormányzat, illetve a helyi, segíteni tudók, hogy enyhítsék a kialakult helyzet miatti kellemetlenségeket. Mezőkeresztesen, Mezőnyárádon és Bükkábrányban egyaránt gőzerővel folyik a szájmaszkok készítése, amelyet igyekeznek minél több emberhez eljuttatni. A nyárádi pékség külön jótékonysági akciókat is szervezett a rászorulólat segítendő.
A polgárőrségnek nagy szerepe van abban, hogy ezek a termékek eljussanak a célállomásra.
A polgárőrök ugyanakkor minden településen több fontos feladatot is ellátnak azokon kívül is, amelyeket egyébként, úgymond a hétköznapokban is végeznek.
Hirdetés_______________________________________________________________________

Kíváncsiak voltunk arra is, hogy mekkora és milyen hatása van a kialakult helyzetnek és a kormány által meghozott intézkedéseknek például a kiskereskedelemben. Különös tekintettel arra, hogy naponta 9 és 12 óra között csak a 65. életévüket betöltött vásárlók tartózkodhatnak bizonyos üzletekben. Bár egyes árucikkekhez nehezebb néha hozzájutni, veszélyes áruhiány nem alakult ki.
A járvány által leginkább veszélyeztetett idősebb korosztályban megoszlanak a vélemények a jelenleg hatályban levő szabályokról, mint például a bevásárlás időkorlátjáról. Van aki úgy érzi, keretek közé szorítják, de természetesen vidéken még mindig könnyebb a helyzet, mint mondjuk egy lakótelepi környezetben.
Végkövetkeztetésként elmondhatjuk: egyelőre nincs nagyobb baj, legalábbis a szűkebb pátriánkban. Ha korlátok közé is vagyunk szorítva, az elviselhetőnek tűnik, a legfontosabb pedig, hogy továbbra is tartsuk be a szabályokat, vigyázzunk magunkra, óvjunk másokat!

 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com