Várunk az iskolába! - iskolahívogató Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2020. március 06. péntek, 16:03
Március 4-én az iskolát népszerűsítő programot, iskolahívogatót rendeztek a mezőnyárádi Boldog Sándor István Katolikus Általános Iskolában. A helybeli és környékbeli nagycsoportos óvodások és szüleik számára szervezték meg az egész délelőttöt átölelő programot az intézmény pedagógusai.  
Reggel 9 órakor az intézmény vezetője Kalóné Papp Krisztina köszöntötte a vendégeket és ismertette a délelőtti programokat.
Elsőként a leendő kisiskolások játékos formában kaphattak betekintést az iskola szellemiségébe, tanulhattak meg alapvető, a keresztény élettel kapcsolatos dolgokat. Ezt népi játékok és tánc követte, amelyhez az iskola citerázni tanuló diákjai szolgáltatták a talpalávalót.
Az iskolások karitász csoportja egy régi hagyományt, a Gergelyjárást elevenítette fel. Valamikor egyes vidékeken Szent Gergely napján az iskolás gyermekek csapatostul házról házra járva verbuválták az iskolába a kisebbeket.
Az első  és harmadik osztályba ellátogatva egy-egy órába csöppentek bele a vendégek, ahol maguk is közösen tanulhattak a nagyobbakkal játékos, vidám formában.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Átmenve a tornaterembe egy akadálypályán nem csak átmozgathatta magát a társaság, de kinek-kinek az ügyességét is latba kellett vetnie az akadályok leküzdéséhez.
Visszatérve a díszterembe már a természettudományok kapták a főszerepet. A kémia világába betekintve izgalmas kísérletek varázsolták el a leendő elsősöket.
Amíg pedig a jétékos kísérletezés folyt, az iskola igazgatója a szülőknek tartott tájékoztatót az intézményről, illetve válaszolt a felmerülő kérdésekre is. A gyermekeknek volt alkalma kézműveskedni is, ezzel is próbára téve ügyességüket.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com