Üléseztek a bükkábrányi képviselők 2020.02.27
Írta: Eleven Televízió   
2020. február 28. péntek, 19:00
Havi rendes ülésüket tartották a bükkábrányi képviselő testület tagjai február 27-én a délutáni órákban. Ennek során összesen öt napirendi pontban hoztak döntést.
Az első, a második és a harmadik napirendi pont összefüggött.
Kiss Zoltán jegyző a következőkről tájékoztatott: a felettes kormányhivatal megkeresést intézett az önkormányzathoz, hogy három olyan témát újra tárgyaljon, amelyet a választások után közvetlenül már napirendre vettek. Nevezetesen a polgármester és az alpolgármester tiszteletdíjáról, valamint a polgármester Regionális Hulladékgazdálkodási Társulásba történő delegálásáról kellett újra dönteni. Mindhárom korábbi határozatban csak formális változtatások történtek, érdemi és összegszerű változások nem.
A "Szabadtéri Bányászati Kiállítópark létrehozása Bükkábrányban" elnevezésű pályázati beruházással kapcsolatos árajánlatokat tárgyalták meg a következőkben. Ebben a felvidéki Bódvavendégivel közös pályázatban a bányász múzeum előtti téren levő géppark kibővítése történik majd meg. Az erre felhasználható összeg Bükkábrányban bruttó 8,3 millió forint lesz majd.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Az "Indítványok, javaslatok" napirend keretében Szalai Szabolcs polgármester elmondta: jól haladnak az új bányászati múzeum munkálatai. Várhatóan március elején megérkeznek a kiállítandó régészeti leletek is a miskolci Herman Ottó Múzeumból.
Végéhez közeledik továbbá a Jókai és Géczy utcák csapadékvíz elvezetését célzó pályázati projekt kivitelezése is.
Szerkezeti átalakítás várható továbbá a Mátrai Erőmű helyi bányájában. Az erre kiírt pályázatban a község is konzorciumi partner lesz.
Tájékoztatást kapott továbbá az önkormányzat arról is, hogy hamarosan minden feltétel adott lesz ahhoz, hogy a szennyvíz beruházás érdemi munkálatai elkezdődhessenek.

Ezek végeztével zárt ülésen tárgyalt tovább a testület.

 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com