Korkép - kulturális lap született
Írta: Eleven Televízió   
2020. január 20. hétfő, 13:50

2019. januárjában született meg Ilku Imre mezőnagymihályi lakos fejében a gondolat, hogy olyan, mindenki számára elérhető lapot hívjanak életre, amely a térség alkotóinak verses, prózai, illetve képzőművészeti alkotásait teszi közkinccsé. A gondolatot tett követte. Előbb létrejött a mezőkeresztesi könyvtár munkatársainak közreműködésével a ma már önálló honlappal rendelkező Borsodi Mezőség Kulturális Alapítvány, majd pedig megjelent az első lapszám is Korkép címmel. Dél-Borsod alkotói közösségének jelenleg 43 tagja van.
Január 17-én a mezőkeresztesi IKSZT rendezvénytermében nagy érdeklődés mellett került sor az első lapszám ünnepélyes bemutatójára. Elsőként Majoros János polgármester köszöntötte a résztvevőket, majd Tállai András országgyűlési képviselő fejezte ki elismerését mind az alkotóknak, mind pedig a szerkesztőknek. Az ünnepi beszédek között egy-egy vers, novella és ének hangzott el a lap szerzőinek tollából.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Beszédet mondott Ilku Imre is, aki visszaemlékezett az elmúlt egy év munkájára és némi statisztikával is szolgált a kiadványt illetően.
A rendezvény után mindenkinek volt alkalma kézbe venni és megvásárolni a lapot, de a megrendelésre a későbbiekben is lesz lehetőség online, illetve a Tahy Olga Városi Könyvtár munkatársainál.

Az alapítvány honlapja a következő linkre kattintva is elérhető: https://www.korkephu.hu/
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com