Üléseztek a mezőnyárádi képviselők - 2020. 01. 13.
Írta: Eleven Televízió   
2020. január 15. szerda, 10:31

Az új év első testületi ülését tartották Mezőnyárádon január 13-án délután. A képviselők, a polgármester, illetve a község jegyzője összesen négy napirendet tárgyaltak meg.
Elsőként beszámolóra került sor a Mezőnyárádi Közös Önkormányzati Hivatal elmúlt évi munkájáról. Az erről készült, Várnai Róbert jegyző által összeállított részletes összefoglalót a testület tagjai korábban már kézhez kapták, áttanulmányozták. Ez az anyag mind Mezőnyárád, mind pedig a társult Csincse településének önkormányzati munkájáról áttekintést ad. Sok egyéb mellett Mezőnyárád vonatkozásában szó van arról, hogy 2019 folyamán összesen 21 nyílt és 22 zárt ülést tartott a testület. Ezeken összesen 70 határozat és 8 rendelet született.
A hivatali dolgozók létszámát illetően nem történt változás. A hivatal székhelyére a 2019. évben összesen 1349 db ügyirat érkezett és került feldolgozásra.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Második fő téma az önkormányzat 2020-as költségvetési tervezetének benyújtása volt. Bárdos Szabolcs polgármester kihangsúlyozta: a beterjesztett és s képviselőkhöz írásban is eljuttatott tervezet időközben még változhat, aktualizálódhat. Nagy feladatot jelent majd a különböző költségek kisebbítése, a minél takarékosabb gazdálkodás. Különösen kényes pont az óvoda és a központi konyha működése, azok költségei.
Az óvoda idei tervezett működési költsége például több, mint 56 millió forint. Ez természetesen a munkabérektől kezdve a rezsiköltségen át számos dolgot tartalmaz. Az összeg nagy része állami normatívából kerül ki, de még így is mintegy 6 millió forinttal kell a tervek szerint hozzájárulnia a községnek saját zsebből a működéshez.
A konyha esetében a működési költséget egyelőre 42 millió forint körülre teszi a tervezet, ebből 11 milliót kell majd saját forrásból biztosítani.
Ebben az évben is lesz közmeghallgatás. Ennek időpontját tűzték ki a harmadik napirendben. A tervek szerint 2020. december 10-én 17 órára várják majd a község lakosságát a minden évben megrendezendő eseményre.
Legvégül a polgármester tájékoztatott arról, hogy
az orvosi rendelő felújítási munkálatait végző kivitelezőt január 27-én egy rendkívüli zárt ülés keretében választja majd ki a testület. A munkálatok várhatóan már február hónapban el is kezdődnek.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com