Közmeghallgatás volt Mezőkeresztesen 2019. 12. 12.
Írta: Eleven Televízió   
2019. december 13. péntek, 15:07

Közmeghallgatásra várta a lakosságot a mezőkeresztesi önkormányzat december 12-én a koraesti órákban a művelődési házba. Ennek kezdeteként Majoros János polgármester külön is szólt arról, hogy ez az év a választások miatt kettős volt a város életében, két képviselőtestület is vezette a települést.
A polgármester tájékoztatta a jelenlévőket, illetve a város lakosságát a 2019. évi működésről. gazdálkodásról. Elmondása szerint a kiadások és bevételek aránya megfelelően alakult. Számos szociális jellegű támogatást tudott nyújtani a város az arra jogosultaknak, de kaptak pénzügyi forrást a civil szervezetek és a sportkör is. Több mint 1 milliárd 56 millió forint állt a város rendelkezésére, amelyből gazdálkodhatott a mögöttünk levő évben.
22 alkalommal ülésezett a képviselő-testület, ezen belül többször volt nyílt és zárt ülés is. 17 db rendelet került elfogadásra és 148 db határozat született.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Jó hírekkel szolgált a demográfiai áttekintés is. A város lakosságának fogyása az elmúlt évekhez képest minimálisra csökkent. A közmeghallgatás napjáig 48 haláleset, 25 születés és 24 házasságkötés történt a településen.  
Idén a közfoglalkoztatottak létszáma 37 fő volt, akiket a legkülönbözőbb területeken foglalkoztatta a város.  A közfoglalkoztatással kapcsolatosan külön is kiemelte, hogy sajnálatos, de részint a programon belül megoldandó probléma az illetéktelen szemétlerakók megszüntetése, felszámolása.
A polgármester elmondása szerint a település belterületi úthálózata mintegy 43 km hosszú. Ennek karbantartása, fejlesztése komoly feladat a város számára. Ha lassan is de előrelépés mutatkozik ezen a téren.
Szó esett a jövőbeli tervekről is. Fontos a folyamatban levő beruházások folytatása, befejezése, amelyekre gondoskodni kell a finanszírozásról is.  Ezeknek a forrásoknak az előteremtését részint önerőből, részint pedig pályázati forrásból kívánja majd biztosítani az önkormányzat.
Lakossági kérdések javaslatok adták a témát ezt követően. Ezekben különös hangsúlyt kapott az utak, járdák, árkok állapota, azok karbantartása, javítása. Felvetődött továbbá a rászorulók szociális ellátásának fontossága, valamint az utcai szemétgyűjtők számának jelentős növelése is.
 

 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com