Testületi ülés Mezőkeresztesen - 2019. 11. 28.
Írta: Eleven Televízió   
2019. november 28. csütörtök, 15:40
Első napirendben Mezőkeresztes közbiztonsági helyzetéről szóló rendőrségi beszámolót kellett megtárgyalni. Az ülésen részt vett Nagy Gergő őrsparancsnok helyettes és dr. Szerencsi Árpád a mezőkövesdi rendőrkapitányság vezetője is. Az írásos beszámolót előre megkapták a testület tagjai.  Az őrsparancsnok helyettes néhány kiegészítést fűzött a megírt anyaghoz. Külön kiemelte a rendőrség az önkormányzat a polgárőrség és a lakosság közötti együttműködés fontosságát, amely mezőkeresztesen különösen jól működik. Szerencsi Árpád elmondta: különösen fontos, hogy a lakosság megfelelően tájékoztatva legyen a különböző csalásos bűncselekményekkel kapcsolatosan.  A beszámolót egyhangú igen szavazattal fogadta el a testület.
A második napirend témája az éves belső ellenőrzési terv jóváhagyása volt a 2020-as évre.
Harmadik téma a közmeghallgatás előkészítése volt.  Majoros János polgármester elmondása szerint idén december 12-én 17 órától tervezik a közmeghallgatás megtartását z IKSZT épületében. Az időpontot a testület tagjai jóváhagyták.
Negyedik napirend a 2020-as munkaterv megtárgyalása volt. Ezzel kapcsolatosan is írásos előterjesztést kaptak korábban a  tagok. Ez a tervezet leginkább a törvényben előírt kötelezettségekre terjed ki. Némi kiegészítés után a tervezet elfogadásra is került.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A város környezetvédelmi helyzetéről szóló beszámoló elfogadása volt az ötödik fő téma. Dr. Szombati Csaba jegyző ismertette: ennek elfogadását törvény írja elő. Sajnálatos, hogy az előző évekhez képest jelentősen megszaporodtak az illetéktelen hulladéklerakással kapcsolatos szabálysértések.  Ezekben az ügyekben többször is született szankció.
Mezőkeresztes tűzvédelmi helyzetéről szóló beszámoló elfogadása történt meg a következőkben. Az ezzel kapcsolatos beszámolót a mezőkövesdi tűzoltóság vezetője írásban juttatta el az önkormányzatnak.
Hetedik napirendben a Települési Értéktár Bizottság tevékenységéről szóló beszámoló elfogadása történt meg.  Páricsi László a bizottság elnöke több más mellett kiemelte: a helyi könyvtárban minden tevékenységükkel kapcsolatos dokumentum elérhető és tanulmányozható.  A beszámoló egyhangú igen szavazattal került elfogadásra.
Nyolcadikként a helyi Integrált Közösségi és Szolgáltató Tér 2018. évi beszámolója került elfogadásra.  Molnárné Pónuzs Andrea  a témáról készült beszámolóját írásban nyújtotta be a testületi tagok részére. Ennek alapján született egyhangú igen szavazat.
Kilencedik napirend a Tahy Olga Városi Könyvtár díjszabásainak változása volt.  A könyvtár vezetője 2020. január elsejétől egy kisebb áremelésre tett javaslatot.  Ezt az emelést, tekintettel arra hogy évek óta az árak változatlanok voltak, a testület tagjai jóvá is hagyták.
A tízedik napirend témája a Heves Megyei Regionális Hulladékgazdálkodási Társulásba történő delegálás volt, a 11. napirendé a polgármester szabadságának igénybevétele.
A város önkormányzatának Szervezeti és Működési Szabályzata került tizenkettedikként a képviselők elé. Ezen kisebb módosításokat javasoltak és iktattak be a testület tagjai, ebben a formában kerül elfogadásra.
Legvégül az Egyebek napirendet tárgyalták.  Itt elsőként dr. Dózsa György képviselő írásban benyújtott kérdéseire adott választ a polgármester.
Ezt követően annak az üdülőnek a további sorsa volt a téma, amely az önkormányzat tulajdonát képezi. A testület a Pénzügyi Bizottságot bízta meg, hogy dolgozza ki az üdülő hasznosításának további tervét, vegye számba a lehetőségeket.
Mindezek után a testület zárt ülésen folytatta munkáját.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com