Üléseztek a mezőnyárádi képviselők - 2019. 11. 11.
Írta: Eleven Televízió   
2019. november 15. péntek, 15:04
Mezőnyárádon is sor került a választások utáni első munkaülésre, amelyen a képviselők összesen hat napirendi pontot vitattak meg november 11-én délután.
Mezőnyárád község képviselő testületének gazdasági programja volt a 2019-2024-es ciklust érintően az első napirend témája.
Bárdos Szabolcs polgármester elmondta, hogy a testület tagjai egy meglehetősen részletes tervezetett kaptak kézhez ezzel kapcsolatosan. Ezen a programon a későbbiekben természetesen lesz mód változtatni. A program számos tervet tartalmaz, csak néhány ezek közül: az elnyert pályázati források kivitelezése, a belterületi utak, járdák felújításának folytatása, az intézmények előtti parkolók bővítése és burkolása, több funkciós közösségi ház kialakítása, melyben helyet kaphatna egy edzőterem, tájház és idősek napközis otthona, a közvilágítás korszerűsítése, a költségek csökkentése érdekében, illetve csapadékvíz elvezetés hatékonyságának növelése.
Néhány kérdés tisztázása után egyhangú igennel fogadták el a tervezetet.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Második fő téma a Mezőnyárádi Közös Önkormányzati Hivatallal kapcsolatos megállapodás felülvizsgálata volt. Várnai Róbert jegyző elmondása szerint a megállapodás 2012 decemberében született Mezőnyárád és Csincse települések között. Az együttműködés eddig példa értékű volt, különösebb változtatást nem is láttak szükségesnek a testület tagjai.
A következőkben a gyermek étkeztetés és szociális ellátás intézményi nyersanyag költségeinek felülvizsgálata történt meg. Ezt az tette szükségessé,  hogy az árak jelentősen megemelkedtek. Ezért itt is egy 11%-os emelés vált szükségessé. A napirend megtárgyalásán részt vett Izsóf Józsefné élelmezésvezető is.
Az emelés  utáni tarifák a fontosabb szolgáltatások esetén az alábbiak szerint alakulnak január 1-től: felnőtt étkeztetés esetén a munkahelyi étkezés ára 400,- Ft + ÁFA, a vendég étkezés ára pedig 609,- Ft+ÁFA. A szociális étkeztetésért az igénybevevő által fizetendő személyi térítési díj összege 400,- Ft+ÁFA és 480,- Ft+ÁFA között lesz étkezésenként jövedelemtől függően.
Az óvodai étkezés 430,- Ft + ÁFA lesz naponta, a menzán pedig 320,- Ft + ÁFA összeget kell majd fizetni.

A negyedik napirendben a szociális tűzifa támogatás szabályairól szóló rendeletet fogadták el. Az önkormányzat ebben az évben is sikeresen pályázott a szociális tűzifára. Ennek eredményeként idén összesen 85 erdei m3 fát kaphatnak majd az arra jogosultak. Az igényeket az önkormányzathoz kell benyújtani december 13-ig. Azok jogosságát a Szociális Bizottság bírálja majd el az ide vonatkozó feltételeket figyelembe véve. Ezekről  a feltételekről több felületen is tájékoztatást kapnak a lakosok a közeljövőben.
Mint már évek óta, idén is Mikulás csomaggal lepi meg a község a bölcsödébe, óvodába és iskolába járó gyerekeket. Ötödikként arról született döntés, hogy ebben az évben 2000 Ft /fő lesz az erre fordított összeg.
Az időszerű feladatok megtárgyalása során a polgármester tájékoztatott arról, hogy idén december 12-én 17 órára várják az érdeklődőket az éves közmeghallgatásra a házasságkötő teremben. Ez évi utolsó ülését december 16-án tartja majd a képviselő testület. Bárdos Szabolcs több sikeres pályázatról is beszámolt, melyeket a község benyújtott és meg is nyert.
Ezek után  a községi vezetés zárt ülésen folytatta a munkát.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com