IX. Máté Napi Sokadalom Bükkábrányban
Írta: Eleven Televízió   
2019. szeptember 24. kedd, 11:40
Szeptember 21-én ezúttal kilencedik alkalommal került sor Bükkábrányban arra a Máté napi rendezvény sorozatra, amely annak állít emléket, hogy Mátyás király Máté napján országos vásár tartását engedélyezte az akkori Alsóábránynak. A már hagyományosnak számító felvonulás délután fél 2-kor indult az iskola udvaráról és érkezett meg a II. András térre a Vaga Banda gólyalábasainak vezetésével.
Ide megérkezve nem csak a helyi termékek bemutatója és vására várta a vendégeket, de a kisebbek népi gyermekjátékokkal is múlathatták az időt a plébánia udvarán. A gólyalábasok pedig a középkori vásári komédiákat idéző előadásal mulattatták a közönséget.
A színpadon megállás nélkül váltották egymást a fellépők, akiknek szerepléseiben minden korosztály megtalálhatta a számára legérdekesebb programot.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Elsőként Szalai Szabolcs polgármester, majd pedig Bánné dr. Gál Boglárka a megyei közgyűlés alelnöke köszöntötte a résztvevőket, majd a rendezvény idei díszvendégének, Szentistvánnak az első embere, Dobóné Koncz Judit mutatta be a települést, annak hagyományait, értékeit.
A köszöntők után a díszvendégek néptáncosai, a Karító Néptáncegyüttes adott színvonalas műsort. Őket a helyi óvodások követték, majd a szintén helyi Nefelejcs Néptánccsoport lépett színpadra.
Mindezek közben a plébánia épületében egy kiállítás várta a vendégeket, melynek fő témája a magyarok körében leginkább csak Sissi-ként emlegetett Erzsébet királyné és élete voltak.
Nem maradhatott el a minden évben megrendezésre kerülő dalos találkozó idén sem. Ebben az évben a helyiek mellett Bódvavendégi, Arló és Harsány népdalosai szórakoztatták a rendezvény vendégeit. Fél ötkor pedig a szintén hagyományos pálinka- és süteményverseny eredményhirdetésére került sor.
A nap záró műsorszáma a Z' Zi Labor és a Veresegyházi Asszonykórus fellépése volt, amely minden korosztálynak kiváló szórakozást kínált.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Vukovich Ákos
      tulajdonos

Telefon: +36 (30) 296 8854

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com