Üléseztek a mezőnyárádi képviselők 2019. 09. 10.
Írta: Eleven Televízió   
2019. szeptember 13. péntek, 11:33
Testületi ülést tartott a mezőnyárádi községi vezetés szeptember 10-én, melynek során összesen hét napirendet vitattak meg a jelenlevők.
Elsőként Bárdos Szabolcs polgármester számolt be az önkormányzat első félévi gazdálkodásáról. Ennek értelmében az első félévben az egész évre előirányzott összeg 51 százaléka került felhasználásra, ilyen téren a gazdálkodás arányosan alakul. A képviselők egyhangú igennel fogadták el a beszámolót.
Második napirendben arról született döntés, hogy a község - hasonlóan az eddigi évekhez - ismét csatlakozik a Bursa Hungarica ösztöndíj pályázathoz, amely a felsőoktatásban tanulók támogatását célozza.
Az Önkormányzat Szervezeti és Működési Szabályzatáról szóló rendelet apró, formai jellegű módosítása következett harmadikként.
Negyedik téma ismét egy rendelet módosítás volt, ezúttal a
települési támogatásról és az egyéb szociális ellátásokról szóló rendeleté. 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A most hatályos rendeletet még 2015-ben fogadta el a testület. Ennek értelmében a helyi általános iskola tanulói iskolakezdésre 10 000 Ft-os támogatásban részesülnek. Ezt eddig utalvány formájában kapták meg, ezentúl azonban minden jogosult készpénzben juthat hozzá. Fontos változás, hogy a juttatást mostantól a középiskolák nappali tagozatán tanuló helyi diákok is megkapják.
A Magyar Vöröskereszt Helyi Szervezete idén is egy 70 000 Ft-os támogatásra nyújtott be kérelmet az önkormányzathoz. Ennek folyósítását hagyták jóvá az ötödik napirendben.
Ezt követően arról született döntés, hogy idén is megvendégelik a község szépkorú lakosságát. Ennek időpontja szeptember 28-a délután 14 óra lesz.
Végül az időszerű feladatok tárgyalásánál a polgármester beszámolt arról, hogy szeptember végén ismét lesz egy négy napig tartó elektronikai hulladék gyűjtés.
Ennek részleteiről a későbbiekben kapnak pontos tájékoztatást a lakosok
Mindezek után a testület tagjai zárt ülésen tárgyaltak tovább szociális jellegű témákról.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com