Bányásznapi ünnepség Visontán
Írta: Eleven Televízió   
2019. szeptember 05. csütörtök, 13:17
Bányásznapi ünnepséget rendezett augusztus 29-én pénteken a Mátrai Erőmű Zrt. Visontán, amelyen a Bükkábrányi Bányaüzem dolgozói közül is sokan jelenvoltak.
A ceremónián először Bóna Róbert visontai bányaigazgató mondott beszédet, amelyen megemlékezett a társaság korábbi években balesetben elhunyt kollégáiról. Fölelevenítette a bányásznapok történelmét és a cégét is, ugyanis idén ünnepli fennállásának ötvenedik évfordulóját az erőmű és annak visontai bányája. Elmondta, ez idő alatt 1900 millió köbméter fedőkőzetet mozgattak meg és 215 millió tonna szenet bányásztak. Megköszönte a kiválóan dolgozó alkalmazottak munkáját. Beszéde után megkoszorúzták a bányász hősök emlékművét.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Az ünnepségen beszédet mondott Horváth Péter János vezérigazgató is. Ebben kifejtette, lignit nélkül sem áram, sem üzemanyag nem lenne, ám sokan követelik az erőmű bezárását, amely Kelet-Magyarországot és Budapestet látja el villamos energiával. Megjegyezte, csökkenteni kell a költséget, növelni a hatékonyságot, hogy a lignites energiatermelés fenntartható legyen. Felelősséget éreznek a klímáért, de azért a tízezer emberért is, akiknek megélhetést biztosít az erőmű.
Köszöntőt mondott Rabi Ferenc, a Bánya- Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezetének elnöke is, aki bizakodóan beszélt arról, hogy az állam nem hátrál ki a szén mögül, lesz átmenet az új technológiákba, lesz jövőképe a cégnek, az idős dolgozóknak pedig szakmai nyugdíja.
Az Országos Bányásznapon miniszteri elismerést kapott Hulicskóné Lehoczky Mariann és Papp Tímea, de elismerésben részesült a bükkábrányiak közül többek között Hargitai László, Szabó István, Hajdú Lajos is.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com