Mezőkeresztesi Vigasságok 2019.
Írta: Eleven Televízió   
2019. augusztus 05. hétfő, 11:57
Július 27-én és 28-án került sor idén a Mezőkeresztesi Vigasságok elnevezésű programsorozatra.
A népkerti programok szombaton reggel 8 órától a X. Dávid János Főzőversennyel indultak. A főzőtudományukat összemérni kívánt csapatok délig adhatták le a zsűrinek az elkészült étkeket, majd a délután folyamán került sor az eredményhirdetésre. Bár az eső többször nehezítette a tűzmesterek dolgát, ez nemigen szegte a kedvét a 13 nevező társaság közül egyiknek sem. Idén komoly szakmai csapat mondott véleményt az elkészült ételekről. Ők a lillafüredi Palota Szállóból érkeztek.
Időközben egy másik versengés is folyt a sportpályán. A hagyományteremtő céllal első alkalommal megrendezett gyermek focitorna csapatai az esős időjárás ellenére is kitartóan küzdöttek. Miközben pedig az erőpróbák zajlottak a Magyar Vöröskereszt sátraiban véradásra volt lehetősége mindenkinek.
Délután Varga Feri és Balássy Betti gyermekműsora vonzotta a színpadhoz a közönséget.
Őket egy karate bemutató követte , majd a helyi hagyományőrző csoportoké volt a színpad. A helyiek mellett fellépett a Mezőnagymihályi Népdalkör és a Gyöngyöstarjáni Asszonykórus is.
17 órától már egy modernebb műfaj vette át a szerepet. Kozsó vezetésével az Ámokfutók léptek színpadra, egy óra múlva pedig Kasza Tibi élő koncertje aratott hatalmas sikert.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A koncerteket egy rövid időre megszakította a tombola sorsolás, ahol értékes nyeremények találtak gazdára, de fél 9-től már Horváth Charlie élő koncertjén szórakozhattak a Népkerbe kilátogatók.
Sötétedés után retro disco várta mindazokat, akik esetleg éjszakába nyúlóan is mulatni akartak.
28-án vasárnap reggel 9 órakor vette kezdetét a IX. Jakab Miklós fogathajtó verseny a lovaspályán. A versenyzők több kategóriában, valamint vadászhajtásban egyes és kettes fogatokkal álltak a rajthoz. A verseny ideje alatt egy érdekes fotókiállítást is megtekinthettek az érdeklődők az IKSZT rendezvénytermében, amely a "Mezőkeresztes régen és most" címet viselte.
A lovasverseny eredményeit kora délután hirdette ki a versenybizottság.
Erre a napra már csak egy, de annál hatalmasabb tömegeket vonzó koncertet iktattak be a szervezők. Este 8 órától az Edda hozott fergeteges hangulatot Pataky Attila vezetésével.
A két napos rendezvénysorozatot egy jubileumi tűzijáték zárta annak apropóján, hogy Mezőkeresztes tíz évvel ezelőtt nyerte vissza városi rangját.
 

Az összeállítás 1. része:

 

Az összeállítás 2. része:

 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com