Bükkaljai Mozaik - 2018. december 19.
Írta: Eleven Televízió   
2019. július 22. hétfő, 06:50
 

 

 
 
 
 
 
alt
 
 "Holle anyó" - mesejáték a bükkábrányi iskolában
 

Idén is mesejátékkal örvendeztették meg a bükkábrányi iskola alsó tagozatosait és persze a Télapót az intézmény pedagógusai december 6-án.
A "Holle anyó" című tanulságos mesét adták elő a tanítók és tanárok, amelyben a szorgalmas, alázatos és kedves mostohalányt megjutalmazza Holle anyó, míg a pökhendi, lusta testvére viselkedésével egészen más "jutalomban" részesül.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Felgyulladt a második gyertya is az adventi koszorúban Mezőnyárádon
 

Az adventi időszakban hétről hétre közeledünk karácsonyhoz, készülődünk az ünnepekre és folyamatosan fokozódik a várakozás. A második héten, Mezőnyárádon az iskolások ennek a várakozásnak a szellemében adták elő műsorukat a templom előtt. A mise után a gyerekek szavaltak, majd az intézmény igazgatója, Farkas Jánosné mondta el ünnepi köszöntőjét. A pozitív várakozás és a feltétel nélküli szeretet fontosságát emelte ki, valamint a keresztény hitben gyakorolt valódi jelentését a karácsonynak, Jézus Krisztus születését. Felhívta a figyelmet rá, nem szabad, hogy elhomályosítsa ezen értékeket a stressz, a kötelező ajándékvásárlás nyomása. Ez után egy ünnepi dallal készültek az iskolások a tanári karral, miközben felgyulladt a második gyertya fénye is. A műsor végén vendégül látták a templomba látogatókat különféle sütikkel és meleg teával is, amit jó hangulatú beszélgetések közepette fogyasztottak el jóízűen. Közben ajándék szaloncukorral is kedveskedtek, hogy a karácsonyi várakozás minél kellemesebben teljen.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com