Bükkaljai Mozaik - 2018. december 5.
 

 

 
 
 
 
 
 
Ábrányi Ősz: a szépkorúak ünnepe Bükkábrányban

Az ősz beköszöntével a bükkábrányi önkormányzat minden évben vendégül látja a falu szépkorú lakosságát.
Október 5-én délután 4 órára várták az idős lakosokat a Jánosházi Sándor Könyvtár és Szabadidőközpontba. A nagy számban megjelent időseket először Takács Katalin köszöntötte, majd Szalai Szabolcs polgármester ünnepi köszöntője hangzott el, majd beszéde végén bemutatta a jelenlévőknek Nagy István tiszteletest, akinek személyében több mint 30 év után ismét helyben lakó lelkipásztora lesz a református egyházközségnek.
A tiszteletes szintén üdvözölte az időseket az ige szavával, és közös imádkozásra hívta a szépkorúakat.
Ezt követően a legidősebbek köszöntésére került sor: a legszebb kort megért hölgy Tóth Mátyásné, aki idén lett 95 éves. A legidősebb férfi pedig Kun János, aki januárban ünnepli majd 90.születésnapját.
A legrégebbi házasok Fülöp Imréné Soós Edit néni és párja, Imre bácsi, akik idén ünnepelték 61. házassági évfordulójukat, őket egészségi állapotuk miatt otthonukban köszöntötték fel.
Egy születésnapost is köszöntöttek, hiszen október 12-én ünnepli 90. születésnapját Bóta Károlyné, akinek a polgármester adta át a miniszterelnöki gratulációt, és az önkormányzat ajándékát.
A bükkábrányi óvoda Felhőcske csoportja gyermekei egy vidám összeállítással nyitotta meg a műsorok sorát, majd az iskola Nefelejcs Néptánccsoportja következett. Őket a Bükkábrányi Hagyományőrző Egyesület népdalokból összeállított műsora követte, ők felvidéki és domaházi dalcsokorral készültek erre az estére
A szórakoztató program után finom vacsora került a meghívottak asztalára, melyet a községi vezetés és az önkormányzat dolgozói szolgáltak fel és a központi konyha készített el. A vacsora alatti és utáni jó hangulatról pedig Vanczák Árpád gondoskodott zenével és dalokkal egyaránt.
A vacsorát követően még egy meglepetés várt az idősekre: Csongrádi Kata énekesnő jól ismert régi slágerekkel tette még hangulatosabbá és vidámabbá az estét.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Konyha, út, napelem - átadó ünnepség Mezőnyárádon
 

A közelmúltban három jelentős fejlesztés, felújítás is befejeződött Mezőnyárádon.  A központi konyha teljes rekonstrukciója az elnyer több mint 36 millió forintos támogatásból még a nyár közepén kezdődött el, mára pedig már ismét ellátja az intézmények és az igénylők étkeztetését. Ez mellett egy napelemes rendszer került kiépítésre az óvodában, valamint a Toldi utca egy jelentős része is új burkolatot kapott.
Mindhárom beruházás átadására október 26-án délután került sor. Bárdos Szabolcs polgármester a vendégek köszöntése utáni rövid beszédében köszönetet mondott mindazoknak, akik a megvalósításban résztvettek, segítettek, valamint kiemelte: a Mezőnyárádi Gyermekekért Alapítvány 6 millió forint Emberi Erőforrás Fejlesztési Operatív Program keretében elnyert pályázati forrással egészítette ki a konyha modern eszközökkel való felszerelését. Tállai András a térség országgyűlési képviselője átadó beszédében kiemelte a vidék fejlesztésébnek fontosságát, majd pedig a szalag átvágása következett.
Ezek után Lipcsák János plébános áldotta és szentelte meg az újonnan elkészült konyhát, a résztvevők pedig bejárhatták a megújult létesítmény helységeit.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com