Bükkaljai Mozaik - 2018. november 28.
Írta: Eleven Televízió   
2019. július 16. kedd, 07:50
 

 

 
 
 
 
 
alt
 
Táskaszentelő és ministráns avató mise Mezőnyárádon
 

Két különleges esemény is történt szeptember 30-án a mezőnyárádi templomban, ahol Lipcsák János atya megáldotta az első osztályosok iskolai táskáját, valamint a két éves felkészülési idő után új ministránsokat avattak. A Szentírás napját ünnepli az egyház szeptember utolsó vasárnapján, aminek kapcsán János atya párhuzamba állította a bibliát a mai használati utasításokkal. Elmondta, hogy míg a használati utasítás a tervező és a gyártó által írt utasítások az általuk kreált termékhez, addig a biblia az Isten által írt „használati utasítás” az általa teremtett lényekhez, az emberekhez. Továbbá beszélt arról, milyen fontos tudást hordoznak a könyvek és milyen szerencsések a gyerekek, hogy szép, színes, képekkel teli példányokból tanulhatnak. A szentmise végén 5 fiatal tett esküt, hogy legjobb tudásuk és lelkiismeretük szerint végzik majd ministránsi feladataikat és a templomon kívül is mindig jó példával járnak el társaik előtt. János atya köszönetet mondott ezen feladatok elvégzéséért, hisz nagyon nagy segítséget nyújtanak a papoknak a mise lebonyolításában.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
A szépkorúakat ünnepelték Mezőkeresztesen
 

A mezőkeresztesi önkormányzat október 5-én tartotta meg az Idősek Napját minden 70 év feletti helyi lakos számára az iskola ebédlőjében. Az ünnepi műsor délután 3 órakor kezdődött. Elsőként a meglepetés vendég, Poór Péter lépett a színpadra régi slágereket felvonultató műsorával.
Ezt követően Majoros János polgármester köszöntötte a szépkorúakat és kívánt mindenkinek hosszú, gondoktól mentes nyugdíjas éveket.
Hagyományosan idén is sor került a legidősebbek külön köszöntésére. Ebben az évben a megjelent legidősebb hölgy Kürti Antalné volt, aki idén töltötte be 92. életévét. A férfiak közül Kertész Ernő volt a legöregebb vendég, aki a 87. évén van túl.
A köszöntések után a Sárospataki Művészeti Iskola mezőkeresztesi táncosai kedveskedtek a vendégeknek műsorukkal.
Őket a helyi óvoda csöppségei követték zenés, dalos előadásukkal, majd a Jóbarátság Nyugdíjas Klub tagjai következtek egy népdal csokorral. Nagy Józsefné saját költeményét szavalta el, melynek címe: Az idősek tiszteletére. A költeményt ismét magyarnóták követték Barzsó Istvánné előadásában.
A szépkorúak ezek után fogyaszhatták el az aperitífet, illetve a finom estebédet.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com