Bükkaljai Mozaik - 2018. november 21.
Írta: Eleven Televízió   
2019. június 12. szerda, 11:04
 

 

 
 
 
 
alt
 
Elköszönt Levente atya a nyárádaiktól
 

Augusztus elsejétől már csak Tardon végez plébánosi szolgálatot Dr. Linczenbold Levente eddigi mezőnyárádi és mezőkeresztesi plébános, a mezőnyárádi katolikus iskola iskolalelkésze.
Ettől az időponttól új feladatokat kapott az érsekségtől mint az Egyházmegyei Bíróság vezetője.
Július 29-én a nyárádiak ünnepi szentmise keretében búcsúztak hét éve náluk szolgálatot teljesítő plébánosuktól.
A mise előtt egy rövid közös ima után felszentelésre került a templom, amelynek homlokzati felújítása az elmúlt évben történt meg, külső festése pedig a közelmúltban fejeződött be.
Az igeliturgia után két gyermeket is megkeresztelt az elköszönő plébános. A szentmise legvégén az iskola, a gyermekek, a pedagógusok nevében Víghné Kovács Márta igazgató helyettes köszönte meg mindazt a munkát, melynek nyomán az iskola az egyházmegye fenntartásába kerülhetett, valamint az intézmény tagjainak lelki vezetését.
A hívek és az egyházközség nevében Kiss Endre a képviselő testület elnöke búcsúztatta Levente atyát, majd egy fotókból összeállított kisfilm került levetítésre, amely összefoglalta az elmúlt évek legemlékezetesebb pillanatait.
Végül az atya is köszönetet mondott mindazért, amit a nyárádiaktól kapott az itt töltött évei alatt.
Augusztus elsejétől pedig már új plébános veszi át mind az egyházközség, mind pedig az iskola vezetését Lipcsák János atya személyében.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
68. Bányásznap Bükkábrányban - Koszorúzás és kitüntetések
 

Az idei évben is megrendezésre került a Bányásznap a Mátrai Erőmű Bükkábrányi Bányaüzemének szervezésében, immár 68. alkalommal.
Augusztus 31-én délután 13 órától a bányász hősök emlékművénél a bányászzenekar műsorával indult az ünnepség. A Himnusz eléneklése után Mata Tibor a bükkábrányi bánya igazgatója tartotta meg ünnepi beszédét.
Elhangzott, hogy a visontai és a bükkábrányi bánya ebben az évben összesen eddig 5 millió tonna lignitet termelt ki.
Ezt követően került sor a koszorúk elhelyezésére a bányász hősök emlékművénél.
A koszorúzást követően az ünnepség a bükkábrányi Szép Pál Sporttelepen folytatódott tovább. Valaska József köszöntő beszédét követően kerültek kiosztásra a Véggyűrűk, a Lignitbányászatért Elismerő Oklevelek és az Elnöki Elismerő Oklevelek, melyeket Mészáros Beatrix a Felügyelő Bizottság elnöke, valamint Rabi Ferenc a BDSZ elnöke nyújtott át a kitüntetetteknek. Az ünnepség egy pohárköszöntőt követően állófogadással zárult.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com