Lakhatási gondok - segítsünk együtt! Frissítve!
Írta: Eleven Televízió   
2019. április 29. hétfő, 12:48
Mezőnyárádon, a Rákóczi utcában megbújik egy takarosan rendben tartott kis ház, amelynek a falain belül nap mint nap hősies küzdelem folyik az emberi életért és a létfenntartásért.
A harminckét éves Dombi Norbert és édesanyja, valamint küzdelmes mindennapi életük már ismerős lehet nézőinknek. Beszámoltunk ugyanis korábban arról, hogy a ZSÓFI ReményVár Egyesület segítségével egy használt, de jó állapotú autóhoz jutott a család, amely a tolókocsihoz és ágyhoz kötött fiatalember betegségén ugyan nem, de az orvosi vizsgálatokra való eljutásban és a napi teendők intézésében sokat segít. Mindezek mellett viszont a szűkös megélhetés és a
napi huszonnégy órás felügyelet és ápolás gondját nem veszi le az édesanya válláról.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ezek mellett nem csoda, ha Ica számára néhány évvel ezelőtt jó megoldásnak tűnt, hogy egy devizahitellel tegye könnyebbé a lakás állagmegóvását, a Norbi ápolásához szükséges, egyre drágább eszközök beszerzését.
Ahogy pedig másoknak is, akik ebbe a banki csapdába beleestek, nekik is egyre emelkedtek a törlesztőrészletek, egészen addig, amíg már választani kellett: esznek, vagy fizetnek. Így hosszas procedúra után a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. rátette a kezét a házra, a család pedig bérlőként fizet azért, hogy tető legyen a fejük felett. Nem beszélve arról, hogy az Eszközkezelő szigorúan megkövetel minden állagmegóvási munkát is az ingatlanon, amit szintén az édesanyának kell kigazdálkodni kettejük 127 ezer forintos havi jövedelméből.
Most azonban felcsillant némi remény. 630 ezer forintot kellene egy összegben befizetniük ahhoz, hogy a házuk ismét saját tulajdon lehessen, ne kelljen napi szinten aggódniuk: mi lesz ha az eszközkezelő egyszer felmondja a mostani helyzetet és másnak adja el az ingatlant.
Ismerve viszont a helyzetüket, csak egyetlen dologban bízik a beteg gyermekét 32 éve ellátó anyuka.
Ha valaki úgy gondolja, hogy akar és tud is segíteni, az most megteheti. A családnak nincs bankszámlája, mivel a költségei miatt azt is megszüntették korábban. Így a pénzbeli adományokat vagy személyesen lehet eljuttatni a Mezőnyárád, Rákóczi út. 4. szám alá, vagy postai csekken szintén ugyanerre a címre. Ha pedig valaki televíziónkon keresztül szeretne segíteni, bármelyik munkatársunkat megkeresheti az adománnyal, továbbítjuk azt a családnak.
Ne feledjük: 630 ezer forint! Ezen múlik egy beteg fiatalember és édesanyja biztos lakhatása.
Az összeg pedig lehet bármilyen kicsi is, mert cseppekből áll össze a tenger. 
 
Frissítés:

Riportunk közzététele óta a fentiek annyiban változtak, hogy a család egyik rokona felajánlotta saját folyószámláját, amelynek segítségével átutalással is tudnak adományt küldeni a bajba került Norbinak és édesanyjának.

Név: Molnár Márta
Számla: OTP Bank 11773157-00061555
Megjegyzés rovat: Norbinak

Ez mellett az édesanya is elérhető az alábbi telefonszámon: 06 30 453 0273
A család nevében is köszönjük az eddigi felajánlásokat, de a végső cél még messze van. Bármilyen kis összeg is nagy segítség lehet!
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Riporter


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com