Bükkaljai Mozaik - 2018. szeptember 12.
Írta: Eleven Televízió   
2019. március 20. szerda, 10:17
 

 

 
 
 
 
 
alt
 
Államalapító királyunkra emlékeztek Bükkábrányban
 

A bükkábrányi római katolikus templomban augusztus 20-án délután fél 4-kor kezdődött az az ökumenikus istentisztelet, amelynek keretében a jelenlévők államalapító szent királyunkra emlékeztek.
A megemlékezés elején Takács Katalin köszöntötte a megjelenteket, majd Szalai Szabolcs polgármester mondott ünnepi beszédet, melyben kiemelte mindazokat az értékeket, amelyek segítették a magyar állam létrejöttét, a magyarság megmaradását.
Ezután a Bükkábrányi Hagyományörzö Egyesület Szent István napi énekekkel tette még bensőségesebbé az ünnepi megemlékezést.
Gordos Attila református lelkipásztor igehirdetése és Pálfi János plébanos prédikációja egy-egy szentírási idézetre épült.
Mint az előző években is, az alkalommal került sor a 2018. évi díjak és kitüntetések átadására is. Idén két díj került átadásra. Az év diákja ez alkalommal Tóth Szabolcs lett. Az év ifjú sportolójának járó kitüntetést pedig Kiss László vehette át.
Az istentisztelet befejezéseként a Himnusz hangjai csendültek fel.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
VIII. Ősfa fesztivál Bükkábrányban - 3. rész.
 

Kegyes volt az időjárás annak, aki május 26-án Bükkábrányba érkezett. Szükség is volt rá, hiszen ezen a napon töltötte meg látogatókkal a Szép Pál Sporttelepet a VIII. Ősfa Fesztivál. A színpadi programok mellett sok egyéb mással is elfoglalhatták magukat a rendezvényre érkezők. A gyerekekre várt az ugrálóvár, a körhinta és egyéb játékok.
A parkolóban veterán autókat tekinthettek meg az érdeklődök, valamint egész nap bányatúrára is lehetőség volt. A Vöröskereszt sátorban állapotfelmérésre is sor került. A kirakodó vásárban frissítőket, ételeket és mindenféle édességet is vásárolni lehetett. Különlegesség volt még a paleo utca. A tiszagyulaháziak például chiliszószokkal és halételekkel érkeztek Bükkábrányba. A színpad házigazdája idén is Abaházi Csaba volt.
A programok délelőtt 11:00 órától kezdődtek a bükkábrányi Napsugár Óvoda táncos műsorával. Ez után maradt a gyerekeké a terep, hisz a Dínó Show keretein belül megismerkedhettek Kafangával, a Tyrannousaurus Rexel, akit simogatni és etetni is lehetett. A műsor visszaköltözött a színpadra, ahol a Nefelejcs Néptánccsoport szentistváni dalokra koreografált tánccal szórakoztatta a közönséget. Délidőben vendégül látták a falu lakosságát egy-egy tányér finom babgulyással, amit jóízűen el is fogyasztottak a sátrakban.
Majd a színpadon Szalai Szabolcs, Bükkábrány polgármestere és Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese, országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd elhelyezték az épülő Bánya Múzeum alapkövét Derekas Barnabás bányászati stratégiai igazgató, valamint Mata Tibor bányaigazgató társaságában.
A délutáni programokat a Bükkábrányi Népdalkör műsora nyitotta. Utánuk Zalatnay Sarolta foglalta el helyét, hogy szórakoztassa a színpad előtt várakozó rajongóit. Vikidál Gyula musical betétekkel, és számos egykori zenekarának dalaival folytatta a műsort a színpadon.
A rock zenéé maradt a terep, hisz az Új Babylon zenekar tolmácsolásában számos Omega dalt hallhattak a fesztivál résztvevői az esti sztárdömping előtt. Az esti órákban Horváth Tamás töltötte meg a teret. Még számára is meglepetés volt milyen aktív közönség előtt énekelhetett, ő pedig ezt a színpadon maximálisan meg is hálálta.
A főműszorszám előtt rengeteg értékes tombolanyereményt sorsoltak ki, ajándékcsomagokat, utalványokat, belépőket és nyaralásokat is. Sötétedés után pedig a színpadra lépett a Magna Cum Laude, akik leghíresebb slágereiket is műsorra tűzték a közönség legnagyobb örömére.
A napot a már hagyományos tűzijáték zárta, valamint a bulizni vágyók a retro disco-ban folytathatták a mulatozást.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com