Bükkaljai Mozaik - 2018. szeptember 5.
Írta: Eleven Televízió   
2019. március 20. szerda, 10:05
 

 

 
 

 

 
alt
 
Augusztus 20. Mezőkeresztesen
 

Augusztus 20-án délelőtt tíztől tartottak Szent István Király ünnepe alkalmából az államalapítás évfordulójáról megemlékező ünnepséget, illetve sor került az új lisztből készült kenyér megszentelésére is, Mezőkeresztesen a Városháza előtti téren. A rendezvényt a Himnusz eléneklése után Majoros János polgármester ünnepi köszöntője nyitotta meg, majd a Mezőkeresztesi Férfikórus előadásában aratódalok csendültek föl. A Szervita Nővérek Gyermekotthon lakóinak műsorát egy Csángó népdal, vers és egy részlet az „István, a király” rockoperából alkotta.
Ezt követően Hajdu Ferenc tiszteletes úr szentelte és áldotta meg az Új Kenyeret, amelyet Majoros János polgármester vágott meg, hogy a jelenlévők részesülhessenek belőle. Az ünnepség a Mezőcsáti Népi Együttes táncospárjának műsorával és a Szózat eléneklésével zárult.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
VIII. Ősfa Fesztivál Bükkábrányban 2. rész
 

Kegyes volt az időjárás annak, aki május 26-án Bükkábrányba érkezett. Szükség is volt rá, hiszen ezen a napon töltötte meg látogatókkal a Szép Pál Sporttelepet a VIII. Ősfa Fesztivál. A színpadi programok mellett sok egyéb mással is elfoglalhatták magukat a rendezvényre érkezők. A gyerekekre várt az ugrálóvár, a körhinta és egyéb játékok.
A parkolóban veterán autókat tekinthettek meg az érdeklődök, valamint egész nap bányatúrára is lehetőség volt. A Vöröskereszt sátorban állapotfelmérésre is sor került. A kirakodó vásárban frissítőket, ételeket és mindenféle édességet is vásárolni lehetett. Különlegesség volt még a paleo utca. A tiszagyulaháziak például chiliszószokkal és halételekkel érkeztek Bükkábrányba. A színpad házigazdája idén is Abaházi Csaba volt.
A programok délelőtt 11:00 órától kezdődtek a bükkábrányi Napsugár Óvoda táncos műsorával. Ez után maradt a gyerekeké a terep, hisz a Dínó Show keretein belül megismerkedhettek Kafangával, a Tyrannousaurus Rexel, akit simogatni és etetni is lehetett. A műsor visszaköltözött a színpadra, ahol a Nefelejcs Néptánccsoport szentistváni dalokra koreografált tánccal szórakoztatta a közönséget. Délidőben vendégül látták a falu lakosságát egy-egy tányér finom babgulyással, amit jóízűen el is fogyasztottak a sátrakban.
Majd a színpadon Szalai Szabolcs, Bükkábrány polgármestere és Tállai András, a Pénzügyminisztérium parlamenti államtitkára és miniszterhelyettese, országgyűlési képviselő köszöntötte a megjelenteket, majd elhelyezték az épülő Bánya Múzeum alapkövét Derekas Barnabás bányászati stratégiai igazgató, valamint Mata Tibor bányaigazgató társaságában.
A délutáni programokat a Bükkábrányi Népdalkör műsora nyitotta. Utánuk Zalatnay Sarolta foglalta el helyét, hogy szórakoztassa a színpad előtt várakozó rajongóit. Vikidál Gyula musical betétekkel, és számos egykori zenekarának dalaival folytatta a műsort a színpadon.
A rock zenéé maradt a terep, hisz az Új Babylon zenekar tolmácsolásában számos Omega dalt hallhattak a fesztivál résztvevői az esti sztárdömping előtt. Az esti órákban Horváth Tamás töltötte meg a teret. Még számára is meglepetés volt milyen aktív közönség előtt énekelhetett, ő pedig ezt a színpadon maximálisan meg is hálálta.
A főműszorszám előtt rengeteg értékes tombolanyereményt sorsoltak ki, ajándékcsomagokat, utalványokat, belépőket és nyaralásokat is. Sötétedés után pedig a színpadra lépett a Magna Cum Laude, akik leghíresebb slágereiket is műsorra tűzték a közönség legnagyobb örömére.
A napot a már hagyományos tűzijáték zárta, valamint a bulizni vágyók a retro disco-ban folytathatták a mulatozást.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com