Nyílt napok a bükkábrányi óvodában
Írta: Eleven Televízió   
2019. március 13. szerda, 18:30

Március 11-én, 12-én és 13-án nyíltnapokat szerveztek a bükkábrányi óvodában, hogy lehetőséget biztosítsanak a szülőknek az intézményben folyó oktató, nevelő munkába, a gyerkőcök mindennapjaiba való betekintésre.
Hétfőn a Napocska csoportba várták apát és anyát. Reggel 9 órakor közös játékkal és énekléssel indult a nap, majd kézmosás és tízórai következett. Miután mindenki jól lakott egy puzzle került az asztalra, amelynek kirakása után a csoport egy – egy emlékezetes pillanata elevenedett meg. Tekintettel a közelgő nemzeti ünnepre egy piros fehér zöld tulipánt ragaszthattak össze a kicsik. Az elkészült virágokkal közös sétára indult a csoport, és azokat a szülőkkel karöltve helyezték el a központban levő szabadságharcos emlékműnél.
Kedden a Szivárvány csoport gyerkőceinél tehettek látogatást szüleik, a nap kezdetén némi segítséggel tésztagyúrásba kezdett a kis csapat, amelyből a végére kiváló sütemény alapanyag kerekedett, sajtos puffancs lett később belőle. Amíg a sütemények a sütőbe kerültek és sültek, addig itt is tízóraiztak a gyerekek. Ezt egy foglalkozás követte, amelynek során az évszakokról, a hónapokról tanultakat eleveníthette fel mindenki játékos formában. Közben pedig elkészült a sajtos süti is, amellyel a csoport tagjai nem csak a saját pocakjukat tömhették meg, hanem vendégül láthatták az apukákat és anyukákat is.

Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Szerdán már a Felhőcske csoport gyerkőcei készülhettek izgatottan a napra. A reggel közös verseléssel indult, majd itt is tízórai következett. Folytatásként egy piacos játékot szerveztek az óvónénik, amelynek során a játék mellett külön hangsúlyt kapott a különböző készségek fejlesztése is. Egyfajta activity játék során a gyerekek kis csoportjának az volt a feladata, hogy különböző foglalkozásokat mutogassanak el, a többieknek pedig a megfejtéssel kellett remekelniük.
Legvégül, mintegy levezetésként közös, igen jó hangulatot teremtő játékra hívták a szülőket, ahol nem csak a vidámság volt a lényeg, de nem ártott az sem, ha apa és anya jó erőben volt.

 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com