Üléseztek a bükkábrányi képviselők 2019. 03. 05.
Írta: Eleven Televízió   
2019. március 07. csütörtök, 12:57
Március 5-én délután tartotta soron következő ülését Bükkábrány Község Képviselő Testülete. Ennek során összesen nyolc napirendi pont került megtárgyalásra.
Elsőként a „Csapadékvíz elvezető rendszer fejlesztése Bükkábrányban”  tárgyú közbeszerzés eredményhirdetése történt meg.
Szalai Szabolcs polgármester ezzel kapcsolatosan elmondta, hogy összesen három árajánlat érkezett a kivitelezésre. Sajnos ezek közül a legolcsóbb is mintegy 7 millió forinttal haladja meg a rendelkezésre álló több mint 41 milliós
összeget. Ezért a közbeszerzést érvényteleníteni kellett, melynek során a képviselőknek név szerint kellett erről szavazniuk. Ennek során mindenki az érvénytelenné nyilvánítás mellett voksolt.
A második napirendben ehhez kapcsolódóan született egy döntés arról, hogy a közbeszerzés újra kiírásra kerül.
Bükkábrány Község Önkormányzat 2019. évi Közbeszerzési Tervének elfogadása adta a harmadik napirend témáját. Ennek megvitatására jogszabály kötelezi a testületet minden évben. Az előzőekben említett beruházással együtt összesen tíz olyan projekt van tervben, amelyre külön közbeszerzést kell kiírnia az önkormányzatnak. Természetesen év közben ez a szám még változhat.
Negyedik fő téma Bükkábrány Önkormányzatának saját bevételei és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettsége volt. Az ezzel kapcsolatos előterjesztést a testület tagjai korábban már írásban megkapták. Ennek alapján az egyhangú igennel megszavazásra került.
Az önkormányzat 2019. évi költségvetésének megtárgyalása, elfogadása volt napirenden a következőkben. Itt szintén előre kiadott írásos előterjesztésből dolgozhattak a testület tagjai., illetve több előzetes egyeztetésen is túl van az önkormányzat. A polgármester elmondta: igyekeztek egy meglehetősen takarékos költségvetést összeállítani. A bevételi és kiadási főösszeg egyaránt 767 821 795 forintban került megállapításra.
Elhangzott továbbá, hogy az intézmények üzemeltetésénél is a takarékosság a fő szempont idén, szem előtt tartva természetesen a fenntarthatóságot és a színvonalas működést.
Mindezek tükrében a költségvetés ellenszavazat nélkül lett elfogadva.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Hatodik napirendben a Mezőkövesdi Többcélú Kistérségi Társulás megállapodásának módosítására került sor. Maga a döntés tulajdonképpen formai. Az tette szükségessé, hogy időközben Tibolddaróc polgármesterének személye az időközi választás nyomán változott.
Települési önkormányzatok rendkívüli támogatására pályázat benyújtását szavazták meg hetedikként a testület tagjai.
Az "Indítványok, javaslatok" témakörben a polgármester beszámolót tartott a legutóbbi ülés óta történt fontosabb eseményekről.
Több más mellett szólt arról, hogy a közelmúltban kiírásra került a szennyvíz beruházás közbeszerzése. Remélhetőleg ez eredményes lesz és az érdemi munkálatok is megkezdődhetnek az ősz folyamán.
Tárgyalások folynak továbbá a Korona Takarékkal az ábrányi fiók ügyében. Az egyeztetések még folyamatban vannak, addig is nyitva marad a helyi fiók, amely továbbra is heti három alkalommal várja az ügyfeleket nyitvatartási időben.
Elhangzott továbbá, hogy a polgármester Brüsszelben egy konferencia keretén belül bemutathatta a Bükkábrányi fejlesztéseket. Jó eredménnyel zárult továbbá az Oláh Dénes gyógyulását segítő jótékonysági bál is, valamint jelentős előrelépések történtek a római katolikus templom belső felújításának ügyében.
Szalai Szabolcs külön szólt arról, hogy országos tűzgyújtási tilalom van érvényben. Ezért kerülje mindenki a kerti hulladék elégetését, helyette vegyék igénybe a zöldhulladékot elszállító szolgáltatást.
Bodzán Antal alpolgármester azzal a kéréssel fordult a lakókhoz az Eleven Televízió kameráján keresztül, hogy a tavaszi út felújítások megkönnyítése érdekében mindenki jelezze, ha veszélyes, közlekedést zavaró úthibát észlel.
Mindezek után zárt ülésre került sor, ahol segélyekről és kérelmekről döntöttek a községi vezetés tagjai.

 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com