Testületi ülés volt Bükkábrányban november 27-én
Írta: Eleven Televízió   
2018. november 30. péntek, 14:12
Testületi ülést tartottak Bükkábrányban november 27-én. Összesen 10 napirendi pontot vitattak meg a képviselők a nyílt ülésen, majd zárt ülésen további 4 napirendet tárgyaltak.
Elsőként a nem közművel összegyűjtött háztartási szennyvíz begyűjtésére vonatkozó közszolgáltatásról szóló önkormányzati rendeletet módosították, és elfogadták a közszolgáltatási szerződést, egyhangú igennel. Elhangzott, hogy legutóbb 2 évvel hosszabbították meg a szerződést, most pedig 5 évvel. Képviselői kérdésre válaszként elhangzott, hogy bár a szennyvíz-rendszer megépül majd, attól függetlenül a rendeletnek folyamatosan érvényben kell maradnia, még akkor is, ha 100 %-os lesz a rákötés. A szolgáltatást továbbra is egy helyi vállalkozó végzi majd. A képviselők egyhangú igennel elfogadták a módosított rendeletet és szerződést.
A 2.napirendben a közmeghallgatás időpontját jelölték ki: az idén december 10-én, 16 órára várják a lakosságot a házasságkötő terembe.
A 3.napirendben a helyi esélyegyenlőségi tervet, majd a 4.napirendben Bükkábrány Község Önkormányzat 2019. évi belső ellenőrzési tervét fogadták el egyhangú igennel.
Az 5.napirendben új kormányzati funkció felvételét szavazták meg szintén egyhangú igennel a képviselők, amelyre a rendezvényekkel összefüggésben volt szükség.
Hirdetés_______________________________________________________________________

A 6.napirendben az óvoda és a konyha 2019.évi nyári szünetét szavazták meg a képviselők: jövőre 3 hétig, július 15-től augusztus 2-ig zár be az óvoda, a bölcsőde és egyúttal a központi konyha is.
A 7.napirendben az anyakönyvvezetői feladatokat ellátók díjazása kapcsán hoztak döntést a képviselők ugyancsak egyhangú igennel.
A 8.napirendben EFOP-3.9.2. számú, Bükkábrány gesztorságával megvalósuló „Humán kapacitások fejlesztése Bükkábrányban és térségében” című pályázattal összefüggésben került sor a közbeszerzési eljárások megindításához szükséges felelősségi rendek elfogadására. A projekt megvalósítása során nyílt közbeszerzést kell lebonyolítani képzések megvalósítása és rendezvények szervezése kapcsán.
A képviselők egyhangú igennel szavazták meg az előterjesztést.
A 9.napirendben egy másik, "Humán szolgáltatások fejlesztése Bogácson és térségében” című pályázat kapcsán ugyancsak képzések és rendezvények megvalósítása kapcsán volt szükség a közbeszerzési eljárások megindításához szükséges felelősségi rendek elfogadására.
A 10.napirendben, az indítványok, javaslatok között szó volt a decemberi rendezvényekről. Ismét lesz Mikulásvonat, amelyhez több kísérőprogram kapcsolódik 8-án, 9-én és 16-án. Koncertek, a helyi csoportok fellépése is színesíti a programot, december 16-án pedig az ünnepi koncert után a falukarácsony keretében vendégül látják a település lakóit. Mintegy 900 jegy kelt el eddig, a környékbeli településeken túl Miskolcról, Egerből és távolabbi településekről is érkeznek látogatók. Közel 30 ember dolgozik a programok előkészítésén, megvalósításán.
A beruházások kapcsán elhangzott, az időjárás függvényében tovább folytatják majd a napokban elkezdett alapozási munkákat a leendő Bányász Emlékmúzeum területén, illetve a járdaépítést a Szabadság és Jókai utcákban. Az év hátralévő részében a főbb útvonalakon lévő kátyúk kijavítása is megtörténik még.

 
 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com