Bükkaljai Mozaik - 2018. augusztus 15.
Írta: Eleven Televízió   
2018. november 27. kedd, 17:14
 
Nyárelő - Napsugaras Napok Bükkábrányban
 

Napsugaras Napok várták a bükkábrányi óvoda és bölcsőde csöppségeit és a szülőket június 4-e és 8-a között. A gyerekeket minden nap más, érdekesebbnél érdekesebb program szórakoztatta.
Hétfőn délelőtt mindenki akadályversenyen bizonyíthatta ügyességét és gyűjthette a jól megérdemelt matricákat.
Kedden egyrészt csillámtetoválással, másrészt arcfestéssel gazdagodhatott mindenki az óvónéniknek köszönhetően. Csoportonként mindenki a csopoortja jelét kaphatta meg egy tetszetős ábraként az arcára.
Az aranyszőrű bárányról szólt az a bábjáték, amelyet szintén a pedagógusok adtak elő szerdán a mesedélelőtt keretében és amely osztatlan sikert aratott a gyerkőcök között.
Csütörtökön egy izgalmas kirándulás vár mindenkire a harsányi kalandparkban, ahol állatsimogatás, lovaglás, lovaskocsikázás, traktorozás várt a kicsikre.
Pénteken igazi program kavalkáddal zárult a hét. Délelőtt a mezőkövesdi tűzoltóknak köszönhetően hatalmas hab felhő árasztotta el a bölcsi udvarát, amelyben kedvükre tombolhattak kicsik és nagyok.
Délután négy órától a gyerekek mellett már szülőket, nagyszülőket, hozzátartozókat is vártak az ovi udvarára egy nyárindító családi délután keretében.
Kicsikre és nagyokra egyaránt büfé várt, amelynek volt is forgalma bőven, hisz' a rekkenő hőségben elkelt a finom hideg frissítő. Az udvaron felállított ugrálóvárakat főleg a nebulók használhatták, de addig a szülők kedvükre beszélgethettek, aki pedig kedvet érzett hozzá, az kézműveskedhetett is, vagy éppen megcsodálhatta a lufi hajtogató bohócok ügyességét.
Öt órakor Kovácsovics Fruzsina zenés, interaktív műsora vonzott sok érdeklődőt a hátsó teraszból kialakított színpadhoz. Este fél 7-kor került sor a tombolaszelvények kisorsolására, melynek nyereményeit a szülők ajánlották fel. Ezt követően pedig pedig, mintegy zárásaként az egész hétnek, egy közös énekléssel köszöntek el egymástól szülől, gyerekek és pedagógusok.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Gyereknap Mezőkeresztesen
 

Május 26 -án több rendezvény is zajlott Mezőkeresztesen. Reggel 8 órakor a Mezőkeresztesi Kossuth Lajos Általános Iskolában közös reggeli tornával indult a nap. Ezután az alsósok egy mesejátékot láthattak Együgyű Misó címmel a tornacsarnokban, amíg a felsősök több csapatra bontva különböző játékos feladatokat oldottak meg a „B” épület termeiben és az udvaron. Kerestek QR kódokat, válogattak babot és rizsszemeket, rejtett üzeneteket kerestek a falakon, vagy éppen kvízjátékkal játszhattak. Az aulában régi játékok kiállítása volt látható a délelőtt során.
10 órakor indultak át a tanulók és pedagógusok a városi gyermeknapra a művelődési ház udvarára. Itt a Csiribiri együttes, valamint Pap Rita szórakoztatta és táncoltatta meg a gyerekeket. Lehetőség volt csocsózni és pingpongozni, illetve ugrálóvár és lézerharc várta az érdeklődőket a délelőtt további részében.
 

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
Honfoglalás - alkotótábor Bükkábrányban
 

Alig ér véget a tanév és kezdődik el a vakáció, a bükkábrányi iskolások már évek óta az Arany Kezek alkotótáborban kezdhetik a nyári szünidőt. Így volt ez idén is június 25-e és június 29-e között.
Az idei programok annyiban különböztek az eddigiektől, hogy egy meghatározott téma, illetve korszak köré szerveződtek a tevékenységek, ez pedig a honfoglalás kora, az ősi magyar kultúra volt.
A napi programok minden reggel egy kiadós tornával indultak, majd csoportonként vette kezdetét a napi tevékenység. Ez hétfőn azzal indult, hogy mindenki saját, rovásírással ellátott pólót készített magának. Kedden számos népi fa játékkal szórakoztathatták magukat és nem utolsó sorban egymást a táborozók, az udvaron felállított három jurtában pedig batikolással festett pólók készültek a meghívott vendégek vezetése mellett. Eközben pedig a tornateremben a szelektív hulladékgyűjtés titkaiba kapott betekintést mindenki játékos formában.
Szerdán ismét két téma köré csoportosultak a programok: egyrészt a nemez készítésének technikájával lehetett megismerkedni, másrészt (igaz, a kissé esős idő miatt csak a tornateremben) az íjászkodást próbálhatta ki minden érdeklődő. Másnap a jurtákban egy ősi misztikus tárgynak, az álomfogónak a mai változatai készültek, délután pedig a lovaglás jelentett felejthetetlen élményt mindenkinek aki kipróbálta.
A hét zárásaként az egész csapat egy élménydús kiránduláson vehetett részt Debrecenben a Kerekerdő élményparkban, ahová reggel 8 órakor indult az autóbusz, majd késő délután érkeztek haza a táborozók.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

 
Boldog Sándor István emléknap a mezőnyárádi iskolában
 

A mezőnyárádi gyerekek iskolájuk névadójára emlékeztek 2018. június 8-án, halálának 65. évfordulóján. Az emléknap egy közös ének és a reggeli ima után a Római Katolikus templomban található 4 harang bemutatásával kezdődött. Ezután Boldog Sándor István életéről és munkásságáról emlékeztek meg a diákok, felelevenítve a fiatalsággal való jó kapcsolatát, ami a mai katolikus tanítók számára is jó példával szolgál. A műsor végén a gyerekek egy táncos produkcióval is színpadra álltak.
Majd az osztályok az osztályfőnökök vezetésével kivonultak a Sándor István itt töltött éveinek emléket állító emléktáblához, ahol koszorút helyezett el az iskola nevében Farkas Jánosné igazgatónő és Majnár Csenge diákönkormányzati elnök, valamint a Mezőnyárádi Egyházközség képviselői nevében Tóth Anna és Izsóf Józsefné. A megemlékezés végén közösen elénekelték a Himnuszt.

 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com