Szent Márton - játékos délután a mezőnyárádi iskolában
Írta: Eleven Televízió   
2018. november 09. péntek, 16:35
A IV. században élt Szent Márton püspökre és a Márton napi hagyományokra emlékezve vidám délutáni programokon vehettek részt a mezőnyárádi iskola tanulói november 9-én.
A délután kezdeteként, hogy meglegyen az átmenet a tanulás és a kötetlenebb programok között, Novák Erika vezetésével a jógáról tudhattak meg érdekes dolgokat a nebulók, sőt lazító gyakorlatokat is  végezhettek.
Ezt követően a szentéletű katona és püspök életéből mutattak be egy rövid jelenetet a Karitasz tagjai.
A több csoportra osztott tanulókat öt állomáson a legkülönbözőbb programok és feladatok várták. A kisebbek a díszteremben népi játékok felelevenítésével indíthatták a feladatok sorát. A napköziben kézműveskedés várt mindenkire. Az itt készült lámpások később még külön szerephez jutottak.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
Ismét más helyszínen egy kvíz és keresztrejtvény kitöltésével bizonyíthatta mindenki tudását.
Természetesen a libák sem maradhattak ki a programból. Idősebbektől a ludak töméséről hallgathattak érdekességeket a tanulók, majd maguk is kipróbálhatták e mesterséget, természetesen csak vászonból készült szárnyasokon.
Ismét máshol egy Szent Márton életéről szóló kisfilm került levetítésre, majd tematikus mini könyvek készültek.
Három órakor finom uzsonna várt a nebulókra amelynek a Márton-kifli is része volt. Ebből viszont csak minden második gyerkőc kapott, így ketté törve meg kellett azt osztania egy-egy társával.
A nap zárásaként sötétedéskor pedig azokkal a lampionokkal sétáltak egyet a gyerekek az iskola körül, amelyeket a kézműveskedés során mindenki maga készített el.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com