Bükkaljai Mozaik - 2018. augusztus 8.
Írta: Eleven Televízió   
2018. október 02. kedd, 10:09
 

 

 
 
 
 
alt
 
 Hálaadás - tanévzáró Mezőnyárádon

 

Hálaadó szentmisével és évzáró ünnepséggel búcsúztatták a tanévet a mezőnyárádi iskola diákjai, pedagógusai június 21-én délután. A szentmisét celebráló Dr. Linczenbold Levente plébános a hallgatósághoz szólva kiemelte: a nyári szünetben ugyanúgy fenn kell tartani a bensőséges kapcsolotot a barátokkal, a családdal és Istennel is, mintha tanítási idő volna. A szentmise végén az atya elköszönt mindenkitől. Hamarosan ugyanis új feladatokat kap az érsek úrtól, a plébánosi munkát és az iskola lelki vezetését pedig Lipcsák János atya veszi majd át.
A szentmise után került sor az évzáróra. Ennek kezdeteként Majnár Csenge köszöntötte a megjelenteket, majd Varga Adrienn szavalatát hallgathatták meg a résztvevők.
Farkas Jánosné igazgató értékelte az elmúlt tanévet. Ezen belül kitért mindazokra, akik valamilyen téren kiemelkedő teljesítményt nyújtottak az év folyamán, valamint megköszönte mindazok munkáját és támogatását, akik egész tanévben segítették az intézmény munkáját. Több pedagógus és számos diák részesült jutalom könyvben, illetve oklevélben.
A Hórvölgye Alapfokú Művészetoktatási Intézmény igazgatója, Daragó Rita is adott rövid értékelést az elmúlt tanévről, illetve két most ballagott nyolcadikos diákot is megjutalmazott kitartó munkájukért.  
Az iskola himnuszának eléneklése után a távozó nyolcadikosok átadták az iskola zászlaját a nyomdokaikba lépő hetedikeseknek, majd nemzeti Himnuszunk eléneklésével zárult az ünepélyes tanévbúcsúztató.
 

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 
135+1=A jövő zenéje programhoz csatlakoztak Bükkábrányban
 

A Nemzeti Művelődési Intézet új ifjúsági közösségfejlesztő programot hirdetett, melyre fiatal közösségek jelentkezését várta országszerte. A 135+1=A jövő zenéje elnevezéssel meghirdetett program 135+1 kreatív, frappáns, különleges, innovatív, helyi közösséget elérő,  megérintő és megmozdító projektötletet vár, olyan kezdeményezéseket, melyek valamilyen módon kapcsolódnak Kodály Zoltán szellemiségéhez és életművéhez.
A felhíváshoz Bükkábrányban is csatlakoztak, a Hórvölgye Zeneiskola tanárai és növendékei ennek kapcsán heteken át különböző foglalkozásokon vettek részt és készültek arra a gálaműsorra, amelyet bemutattak a közönségnek az iskola tornatermében május 8-án. Műsorukban a nagy hatású zeneszerző, zenetudós, népzenekutató emlékének adózva zenei és néptánc produkció is helyet kapott.
Elsőként Bárány Zoltán tanár úr és Kerékgyártó Áron játszott klarinéton. A 2.osztályos lányok énekét Mezei Dániel kísérte hegedün. Tibolddaróci és bükkábrányi gyerekek közös néptánc produkciója zárta a műsort, hegedűkísérettel. A projektben résztvevő tanulók plakátjait, rajzait is kiállították ezen a napon, amelyet a műsor után mindenki megtekinthetett az iskola szülői várójában.
A mezőnyárádi iskola zenét tanuló diákjai is csatlakoztak a Kodály év apropóján meghirdetett programokhoz. Május 9-én a tanárok, a diákok és a szülők nagy érdeklődése mellett került sor arra az előadásra, amelyben a Háry János című daljátékból csendültek fel ismert dallamok a zeneiskolás gyerekek jóvoltából.

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com