Tanév elején - Csibe-tábor Mezőnyárádon
Írta: Eleven Televízió   
2018. augusztus 31. péntek, 11:03
A Boldog Sándor István katolikus iskolában a 2018-19-es tanévet megelőzően először szervezték meg a leendő elsős gyermekeknek a Csibe-tábort. A tábor a nyári szünet utolsó hetében csütörtökön és pénteken várta a legkisebbeket.
A két napos program ötlete még akkor merült fel, amikor a leendő elsősök beíratása megtörtént.
Öt településről érkeztek gyerekek: Mezőnyárád mellett Csincséről, Mezőkövesdről, Emődről és Kácsról. Az évfolyam húsz gyerekkel indul, tíz fiúval és tíz kislánnyal. Ez a szám és a nemek egyenlő eloszlása nagyon ideálisnak mondható.
A tábor megszervezésével a nem titkolt cél az volt, hogy a leendő diákok betekintést nyerjenek az iskolai életbe,  közelebbről megismerjék egymást, tanítóikat nevelőiket és szeptember 3-án már egy ismerős közeg fogadja őket. Megkönnyítve ezzel maguknak és a szülőknek is az iskolakezdést.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A nevelők közös élményekkel, játékokkal, kézműves foglakozásokkal töltötték meg a két délelőttöt. Mindez pedagógiai szempontból is nagyon hasznosnak bizonyult. Megfigyelhették ugyanis a gyerekeket különböző tevékenységek közben. Megfigyelték beszédüket, kommunikációjukat, mozgásukat, társas együttműködésüket, finommotorikájukat,  kitartásukat. Ezek a dolgok segítséget nyújtanak a helyzetelemzéshez, amit az osztályfőnöknek legelőször el kell végezni egy új tanulócsoporttal. Ez a pontos és tudatos tervezés elsődleges feltétele. A tanév során elérendő célokat, feladatokat és a hozzájuk kapcsolódó módszereket ezeknek a dolgoknak a biztos ismeretével lehet csak kitűzni és elérni.
A két nap kevés volt ugyan minden gyerek alapos megismerésére, de ahhoz nagy segítség volt, hogy az első tanítási napon már ismerős környezetben és ismerős arcok mellett kezdődhessen a tanév.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com