Bükkaljai Mozaik - 2018. június 13.
Írta: Eleven Televízió   
2018. július 27. péntek, 10:15
 
Harmatcsepp Napok Mezőkeresztesen
 

A hagyományokat követve ebben az évben is megrendezésre került a mezőkeresztesi Harmatcsepp Napköziotthonos Óvoda szervezésében a "Harmarcsepp Napok" elnevezésű rendezvény sorozat a helyi művelődési házban, amely a sorrendben mér a tizenkettedik ilyen rendezvénye volt az intézménynek.
Május 17-én Domján Attiláné megbízott intézmény vezető köszöntőjével indultak útjukra a programok. Ezt követően az ovi apróságai szórakoztatták a résztvevőket vidám verses, zenés műsorokkal.
A legkisebbeknek, vagyis a kiscsoportosokanak különösen jelentős volt ez a nap. Megkapták ugyanis az óvoda emblémájával ellátott Harmatcsepp-jelvényt, az intézményhez tartozásuk jelképét.
A napi eseményeket a Lármafa együttes interaktív gyermekműsora zárta, ahol a gyerekek az mellett, hogy kedvükre énekelhettek, körtáncban is részt vehettek.
 

 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
 
alt
 
Kodály projekt -Bükkábrány és Mezőnyárád is csatlakozott
 

A Nemzeti Művelődési Intézet új ifjúsági közösségfejlesztő programot hirdetett, melyre fiatal közösségek jelentkezését várta országszerte. A 135+1=A jövő zenéje elnevezéssel meghirdetett program 135+1 kreatív, frappáns, különleges, innovatív, helyi közösséget elérő,  megérintő és megmozdító projektötletet vár, olyan kezdeményezéseket, melyek valamilyen módon kapcsolódnak Kodály Zoltán szellemiségéhez és életművéhez.
A felhíváshoz Bükkábrányban is csatlakoztak, a Hórvölgye Zeneiskola tanárai és növendékei ennek kapcsán heteken át különböző foglalkozásokon vettek részt és készültek arra a gálaműsorra, amelyet bemutattak a közönségnek az iskola tornatermében.
Műsorukban a nagy hatású zeneszerző, zenetudós, népzenekutató emlékének adózva zenei és néptánc produkció is helyet kapott.
Elsőként Bárány Zoltán tanár úr és Kerékgyártó Áron játszott klarinéton. A 2.osztályos lányok énekét Mezei Dániel kísérte hegedün. Tibolddaróci és bükkábrányi gyerekek közös néptánc produkciója zárta a műsort, hegedűkísérettel. A projektben résztvevő tanulók plakátjait, rajzait is kiállították ezen a napon, amelyet a műsor után mindenki megtekinthetett az iskola szülői várójában.
A mezőnyárádi iskola zenét tanuló diákjai is csatlakoztak a Kodály év apropóján meghirdetett programokhoz.
Május 9-én délután a tanárok, a diákok és a szülők nagy érdeklődése mellett került sor arra az előadásra, amelyben a Háry János című daljátékból csendültek fel ismert dallamok a zeneiskolás gyerekek jóvoltából.

 
 
Hirdetés_______________________________________________________________________
 

Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com