Közgyűlés a BSC-nél - egyelőre marad a két csapat
Írta: Eleven Televízió   
2018. július 26. csütörtök, 10:49
A Szép Pál Sporttelepen jöttek össze a Bükkábrány Sport Club közgyűlésének tagjai július 25-én, hogy több napirendi pontot vitassanak meg a klub működését érintő kérdésekben. A vezetőségen és a tagságon kívül a helyi önkormányzat tagjai is jelen voltak.
Elsőként Kovács Attila a BSC elnöke számolt be az elmúlt szezonról, a 2018. évi szakmai tervekről és az előző évi költségvetésről.
Elmondása szerint az egyesület jelenleg 110 igazolt játékossal rendelkezik, valamint kb. 400 edzésen vannak túl a gyerekekkel. Az előző szezon legkomolyabb megmérettetéseként a Bozsik tornán való szereplést emelte ki.
A jövőről szólva elmondta: lényeges cél az eddigiek töretlen tovább vitele, felnőtt csapattal azonban továbbra sem indul a klub a megyei bajnokságon.
A költségvetés terén elhangzott, hogy a helyi önkormányzattól 1,5 millió Ft támogatásban részesültek, amely kiegészült az egyéb forrásokból származó összegekkel. Így mintegy 2,5 millió Ft-ból gazdálkodhattak. Ennek az összegnek egy jelentős részét az útiköltségek, a fenntartási költségek, nevezési díjak és az ingatlan fenntartáshoz való hozzájárulás emésztették fel.
Hirdetés_______________________________________________________________________
 
A következőkben a megyei II. osztályba felkerült Bükkábrányi Bányász csapatával való esetleges egyesülés kérdése adta a közgyűlés témáját. Ez a napirend az önkormányzat kérésére került be a sarkalatos témák közé.
Szalai Szabolcs polgármester elmondta: véleményük szerint sok a két egyesület egy hasonló település számára. Financiális téren is egyszerűbbé tenné a helyzetet, ha egy klubot kellene szponzorálni.
Erre reagálva Kovács Attila igyekezett felhívni a figyelmet a BSC múltjára, külön kiemelve mindazt az eredményt, melyet a klub eddig elért.
Az érvek és ellenérvek elhangzása után a tagság 3/4-es többségének kellett volna igent mondani ahhoz, hogy az egyesülés megtörténjen. Ez a többség azonban közel sem volt meg, így egyelőre marad a két csapat.
A szavazás után a polgármester a testület nevében is elvárásként fogalmazta meg, hogy a klubok vezetői tárgyaljanak egymással a békés egymás melletti munkáról.
A témával kapcsolatban kerestük a Bányász vezetését is. Ők későbbre ígértek állásfoglalást az üggyel kapcsolatosan. Amint kapunk bővebb tájékoztatást visszatérünk a témára.
 
 

Szerkesztő


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Operatőr


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

Vágó


Kovács Gyula
szerkesztő, operatőr

Telefon: +36 (30) 395 4289

 
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by ZooTemplate.Com